У Львові єврейська громада через суд скасувала оренду землі ринку на Раппопорта

6744 0
На території, де нині працює ринок, раніше було єврейське кладовище.
Фото:Googlemaps

Фото:Googlemaps

Господарський суд Львівської області скасував ухвали Львівської міської ради на оренду ділянки на вулиці Раппопорта для ПП «Наш ринок». На цій території, де нині працює ринок, раніше було єврейське кладовище. Скасувати ухвали Львівської міськради про оренду землі, розташованої під ринком, вимагало Об`єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, яке очолює Шейхет Мейлах, пишуть «Наші Гроші».

Читайте також: Фірма Козловського звела приватний пологовий на Раппопорта. Чи є тут відхилення від проєкту

У позові йдеться, що колись на території вулиць Рапопорта, Базарна та Клепарівська розташовувалось єврейське кладовище, яке існувало з XIV століття – по 1855 рік. Об’єднання комітетів євреїв заявило, що у 2010 році кладовище внесли в Державний реєстр нерухомих пам’яток.

«Старе Єврейське кладовище» є пам’яткою архітектури місцевого значення, тож Об’єднання комітетів для євреїв, запевняє, що використання цієї ділянки під ринок суперечить генплану Львова, оскільки вона віднесена до земель історико-культурного призначення, а також розташована у межах охоронної зони ЮНЕСКО.

Читайте також: Мерія Львова звинувачує фірму родини Козловського у самовільних роботах у пам'ятці архітектури

Нагадаємо, це не єдиний судовий процес об’єднання євреїв за територію кладовища. Поблизу орендує ділянку ТОВ «Лемберг Медікал Центр», який будує там приватний медцентр із серпня 2019 року. У листопаді, Господарський суд Львівщини першої інстанції скасував дві ухвали Львівської міської ради, якими місто надавало дозвіл на проєкт землеустрою для надання земельної ділянки на вул. Раппопорта, 6. Як виглядає приватний пологовий на Раппопорта і чи є тут відхилення від проєкту, читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!