У Львові колишнього посадовця ЛОДА підозрюють у привласненні майже мільйона гривень

1219 0
Чоловіка підозрюють в розтратах під час будівництва амбулаторії.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

У Львові поліцейські повідомили про підозру колишньому посадовцю ЛОДА, який привласнив майже 1 мільйон державних коштів, що виділили на будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в одному із сіл Львівського району. Про це повідомляє Поліція Львівської області.

Читайте також: На Львівщині зловмисник продавав волонтерам непридатні пластини для бронежилетів

Зловживаючи службовим становищем, чоловік вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, використав підроблені документи та заволодів бюджетними коштами, які виділили в рамках програми «Велике будівництво». Як встановили слідчі, колишній керівник одного з управлінь ЛОДА привласнив майже 918 тис. грн під час будівництва амбулаторії монопрактики на Львівщині.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що у червні підозру у розтраті понад 280 тис. грн під час будівництва амбулаторії оголосили також колишньому посадовцю Львівської ОДА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!