У Львові лікарі через нежить у дев’ятирічної дівчинки провели надскладну операцію на мозку

7947 0
Кістку з черепа деякий час зберігали у животі дитини.
Фото: Перше ТМО Львова

Фото: Перше ТМО Львова

У дитячій лікарні на Орлика лікарі провели надскладну операцію на мозку 9-річної дівчинки. Все почалося зі звичайної застуди, та після місяця лікування вдома дитину до медзакладу доставили у складному стані. Під час досліджень виявилося, що гній дістався головного мозку. Оперували дівчинку у кілька етапів, повідомляють на сторінці Першого ТМО Львова.

Спершу батьки 9-річної Ані лікували доньку вдома, однак нежить не проходив, навпаки – перейшов у запалення слизової оболонки приносових пазух. Коли її госпіталізували, температура постійно трималася високою, боліла голова, переставала працювати рука та частково нога. Під час магнітно-резонансної томографії (МРТ) діагностували субдуральну емпієму над лівою півкулею головного мозку. ЛОРи швидко забрали гнійний вміст із пазух, але незадовго у дівчинки почалися судоми і вона потрапила в реанімацію.

Тоді медики вирішили повести дівчинці надскладну операцію у кілька етапів. Спершу їй виконали декомпресійну трепанацію черепа – видалили досить велику частину кістки черепа та забирають зайву рідину. Тоді кістку потрібно було повернути на місце, аде виявилося, що це – неможливо, оскільки нагноєння спричинило набряк мозку, і треба було чекати, доки він зійде. Хірурги вирішили на деякий час, щоб зберегти кістку в стерильних умовах, розмістити її у передній черевній стінці дівчинки, попередньо сформувавши там «кишеньку».

У лікарні додають, що я тільки набряк спав, кістку реімплантували на місце, виконавши пластику твердої мозкової оболонки. На сьогодні дівчинка вже здорова повернулася додому.

Фото Першого ТМО Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!