У Львові лікарі пів року рятували ногу 12 річному хлопцю після удару сніжкою

2774 0
За пів року хлопчик переніс чотири операції.

У львівському ОХМАТДИТі медики врятували 12-річного хлопчика, який мало не втратив ногу після удару сніжкою у стегно минулої зими. Відтоді хлопчику провели чотири операції. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

Читайе також: Львівські лікарі врятували півторарічного хлопчика із зупинкою серця

Величезний синяк від сильного удару з’явився на наступний день. Лікування вдома не допомогло, тож дитину госпіталізували. Лікарі діагностували гематому правого стегна і обширну флегному м’яких тканин. Після того розкрили гнійник, поистили, поставили дренаж і призначили лікування.

Однак через 10 днів у хлопця підвищилась температура, рана почала боліти та з’явилася припухлість. Причиною цьому став абсцес. Лікарі ОХМАТДИТу спільно з колегами з обласної клінічної лікарні видалили утворення і рана повільно загоювалася. Та вже через місяць батьки знову привезли сина до лікарні – у нього сталася кровотеча.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу прооперували 11-річного хлопця, в якого був гній з мозку

«Рана росла вглиб до прооперованої артерії, при тривалому контакті із зовнішнім середовищем можлива кровотеча. На ангіографії лікарі виявили псевдоаневризму, а ще інфекція знищила нитки, якими зшили судину. Судинні хірурги зі здорової ноги забрали підшкірну вену і зшили її з артерією вище і нижче місця інфекції. Заново сформовану судину пустили анатомічно не зовсім правильно, обійшли місце, в якому була інфекція, щоб уникнути чергової кровотечі. Псевдоаневризму усунули ендоваскулярно», – кажуть в лікарні.

Відтепер хлопець може не просто ходити, а навіть їздити і плавати.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!