У Львові медики майже годину реанімували пацієнтку, у якої сталася зупинка серця

22950 0
49-річна мешканка скаржилася на спазмуючий біль в ділянці серця та оніміння лівої руки.

У Львові медики 50 хвилин реанімували жінку, у якої сталася зупинка серця. 49-річна мешканка скаржилася на спазмуючий біль в ділянці серця та оніміння лівої руки. Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Відверто кажучи, не мав перестороги щодо цього випадку – вік не характерний, аби в жінки в такому віці була серцево-судинна патологія. Явного больового синдрому у пацієнтки не було… Мерщій кардіограму, а там – інфаркт по задній стінці. Закатетеризували пацієнтку, надали допомогу згідно з протоколом. Незважаючи на всі рекомендації і застороги, пацієнтка сіла, як раптом у неї стається зупинка серцево-судинної діяльності», – каже лікар з медицини невідкладних станів підстанції №3 станції ЕМД «Львів» Юрій Грабінський.

Читайте також: Реанімувати не вдалося. З'явилися деталі обставин смерті хлопця на півмарафоні у Львові 

Через 51 хвилину реанімаційних заходів почали фіксувати відновлення серцевого ритму та самостійне дихання. Окрім цього, під час транспортування у кареті швидкої допомоги в пацієнтки повторно сталася фібриляція шлуночків. Їй знову провели дефібриляцію і дихання відновилося.

«Це був один з найважчих викликів за зміну. Загалом сім разів ми проводили дефібриляцію, проте пацієнтку ми доправили до спеціалізованого медичного закладу в приглушеній свідомості, контактну – пані відповідала на всі наші запитання, хоч і з запізненням», – додає він.

Читайте також: За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої врятувала пацієнтку з інсультом

У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зазначають, що у цьому випадку проблема була не лише в зайвій вазі пацієнтки. В її анамнезі – цукровий діабет та  кілька інших захворювань, тому медики наголошують на важливості профілактичних оглядів, здоровому способі життя та правильному харчуванні, оскільки не всі реанімації закінчуються успішно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!