У Львові медики врятували юнака з непідлітковою хворобою, видаливши частину ребра

20900 0
Щоб видалити пухлину, лікарям довелося «забрати» 13 см ребра.
Фото/ ЗУСДМЦ

Фото/ ЗУСДМЦ

Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру врятували 17-річного підлітка з Самбора, видаливши йому частину ребра з пухлиною. Зі слів медиків, діагностована хвороба незвична для такого віку, частіше вражає дітей від 3 до 5 років та дорослих.

Юнак Роман звернувся до медзакладу у рідному місті зі скаргами на біль у міжреберній ділянці, повідомляють у ЗУСДМЦ. Клінічна картина нагадувала невралгію, тобто ураження нервів. Однак призначені знеболювальні препарати та пластир хлопцю не допомагали – йому було боляче згинатись, кашляти і навіть сміятись. Так тривало близько місяця, поки на комп'ютерній томографії не виявили пухлину розміром із сірникову коробку, яка тиснула на міжреберні нерви і викликала біль.

«Підліток звернувся до нас із первинним діагнозом пухлина сьомого ребра. Але після проведеного молекулярного дослідження ми встановили гістіоцитоз: один із різновидів злоякісних пухлин гематопоетичної системи, який може вражати весь організм», – каже лікар-онколог Центру Михайло Адиров.

Підлітка успішно прооперували, а для повного видалення пухлини довелося «забрати» 13 см ребра. Попереду Романа чекає тривала хіміотерапія, загалом лікування може зайняти приблизно рік.

Зі слів юнака, діагнозу він злякався, а найбільше переживав, що заборонять вступати до військового ВУЗу. Роман мріє стати пілотом, адже виріс у сім'ї військовослужбовців, де батьки та старший брат служать у ЗСУ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!