У Львові медики видалили 13-річній дівчинці трикілограмову пухлину

15705 0
Пухлина ледь вміщалася у двох руках.
фото: ukr.obozrevatel.com

фото: ukr.obozrevatel.com

У Львові медики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру видалили дівчинці з Тернопільщини пухлину вагою у три кілограми. Про це повідомили у лікарні. Пухлина ледь вміщалась у двох руках.

Читайте також: Втратила руку, ногу та дитину під серцем. Львівські лікарі надали допомогу важкопораненій жінці з Донеччини

Як розповіла мама 13-річної Галини, тривалий час донька не мала жодних скарг на здоров'я, відтак, родина не знала про проблему. У березні, на початку війни, родина пережила сильний стрес  захищаючи Харків загинув 20-річний племінник, якого мама Галини виховувала як сина. Дівчинка сильно переживала і дуже схудла, тоді й зауважили у неї збільшений живіт. Крім того, у Галини не було менструації.

Після обстеження лікарі діагностували у лівому яйнику велику пухлину, яка важила близько 3 кг. Операція тривала майже 4 години. Разом із пухлиною та самим яйником хірурги видалили також 1,5 л асцитичної рідини та кілька менших утворів. Інший яйник виявився здоровим і його вдалось зберегти.

«Така патологія не рідкість у дівчаток-підлітків. Адже саме із початком статевого дозрівання батьки і самі юнки здебільшого виявляють негаразди. Проте розмір цієї пухлини вразив наших медиків – це, мабуть, один з найбільших новоутворів, які нам доводилось видаляти», – каже хірург Орест Лешневський.

Читайте також: Врятував понад 50 онкохворих дітей. У пам’ять про героя війни Степана Хороза

Після операції Галина почувається добре та продовжує лікування у Західноукраїнському медичному центрі.

Нагадаємо, що у Львівській лікарні Першого ТМО надали допомогу важкопораненій 35-річній Катерині Герман. Через артилерійський обстріл, який окупанти здійснили по місті Лиман, що на Донеччині, жінка втратила руку, ногу та дитинку, яку носила під серцем.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!