Мешканці вулиці Гіпсової у Львові підозрюють, що будівельні роботи загрожують віллі Niuta

1910 0
Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові перевірить роботи на вулиці Гіпсовій, 30.

На вулиці Гіпсовій, 30 у Львові ведуть будівельні роботи у прибудові біля вілли «Niuta». Мешканці побоюються, що поруч зведуть багатоквартирний житловий будинок. У міській інспекції державного архітектурно-будівельного контролю кажуть, що почали перевірку.

Читайте також: Треба було одразу подавати до суду, або Чому у Львові знесли віллу на Коновальця

Мешканка будинку на вулиці Гіпсовій пані Ольга у коментарі Тvoemisto.tv повідомила, що торік до них звернувся власник прибудови, сказав, що нічого ламати не буде, а відремонтує приміщення як квартиру для своєї родини.

«Ми були не проти. Потім вони почали розбирати будівлю. Документів не мали. І під час розмови з‘ясувалось, що квартир вже буде більше. Ми заборонили проводити будь-які роботи, поки не побачимо проєкту та дозволів. Проєкт показали, а дозвіл – ні. Півтора року було тихо і от тиждень тому вони принесли дозвіл на капітальний ремонт. Хоча будівлі вже нема, немає стін», – пояснює пані Ольга.

В інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Тvoemisto.tv повідомили, що 8 листопада почали перевірку цих робіт.

«До 19 листопада триватиме перевірка, надійшло звернення про те, щоб перевірити законність будівельних робіт. За адресою Гіпсова, 30 є повідомлення від фізичної особи, якій належать нежитлові приміщення (вона несе відповідальність за правдивість інформації) про капітальний ремонт нежитлових приміщень. Жодних документів у нас немає. Після перевірки буде зрозуміло, чи дійсно там йде капремонт, яких приміщень, чи не виходять роботи за межі вказаного виду робіт», – каже в.о керівника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Богдан Ткач.  

Будівельні роботи відбуваються у Франківському районі міста, у місцевості Новий Світ. Це район елітної забудови початку ХХ століття. Будинок № 30 на вулиці Гіпсовій – вілла «Niuta», збудована у 1920-х роках.

Вікторія Савіцька

Фото із Фейсбук спільноти Скандальні забудови Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!