У Львові мітингують власники автівок на єврономерах: що вимагають. Фото, відео

8414 1
Вони перекрили вулицю Костюшка, де розташований офіс Львівської митниці ДФС.
Фото: Ігор Зінкевич/Facebook

Фото: Ігор Зінкевич/Facebook

Сьогодні, 28 березня, представники ГО «АвтоЄвроСила» мітингують перед будівлею Львівської митниці ДФС у Львові. Вони повністю заблокували своїми машинами вулицю Костюшка. Про це ідеться на сторінці організації у Facebook.

Фото: Ігор Зінкевич/Facebook

Учасники мітингу, які, за їхніми словами, зібрались з усієї України, заявляють, що розмитнення автомобіля не має коштувати більше, аніж 40% вартості машини. Вони вимагають скасувати акциз на розмитнення своїх машин. Протест, кажуть мітингарі, триватиме доти, доки їхні вимоги не почують та не відреагують на них.

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

Коли у приміщення митниці заходив керівник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, його засвистали. Додамо, що сьогодні у Львові зустрічаються керівники митних адміністрацій України, Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини. На місці присутні також працівники патрульної поліції.

Нагадаємо, пільговий період на розмитнення машин на єврономерах завершився 22 лютого. Під час пільгового періоду розмитнювати автомобілі, ввезені в Україну в режимах «транзит» або «тимчасове ввезення», можна було за половину вартості. По закінченні пільгового періоду до 24 травня триває перехідний період – машини розмитнюють за повною ціною, але поки що не накладають на їхніх власників штрафи. Максимальний штраф, що може накласти митниця, – 170 тис. грн, поліція ж може стягнути з порушника від 8,5 тисяч до 17 тис. грн.

 


Читайте також:
28 Березня, 2019 13:45
666 ... наші люди -- то є наші люди ... себто --дурні і хитрі ( що вважають себе такими розумними , як ленін) ... і їм не до зрозуміння , що по ним і їхнім "бляхам" РІШЕННЯ ПРИЙНЯТО ... і ніяка "ілада" , і ніякий "пан" це рішення НЕ змінюватиме ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!