Політична реклама

У Львові можуть підвищити вартість проїзду у маршрутках до 3 грн

1830 0
У Львові розглядають можливість підвищення плати за проїзд у міському автобусному транспорті. Про це 3 липня повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, надійшло звернення від перевізників м. Львова про збільшення тарифу на перевезення у міських автобусних маршрутах. Зараз триває перевірка наданої інформації щодо розрахунків вартості проїзду - повідомляє ZIK.

Водночас чиновники міської ради, судячи з їх коментарів, уже зараз вбачають доцільність у підвищення тарифів.

«Перші розрахунки щодо підвищення вартості проїзду перевізники надавали ще в травні. Постанова передбачає процедуру розрахунку вартості проїзду, зокрема: вартість проїзду переглядається, якщо один з компонентів собівартості підвищується більше, ніж на 10%. Тобто, якщо взяти той час, коли вартість проїзду була встановлена 2 грн, навіть паливо, як один з основних елементів собівартості перевезень, підвищився більше, ніж на 10% з того часу, тому автоматично мали б переглянути тариф на перевезення. Слід зазначити, що Львів залишився чи не єдиним обласним центром, де перевезення здійснюються за тарифом 2 грн. Наприклад, у Чернівцях, які за населенням та відстанями, є меншими, ніж Львів, вже більш, ніж півроку в громадському транспорті діє тариф 2,5 грн», – розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Білоус.

«Вартість пального зросла, вартість податкового навантаження зросла у зв’язку з постійним підняттям мінімальної заробітної плати, від якої ми змушені відштовхуватись. Вартість пального зумовила підвищення цін на мастильні речовини, запчастини. Вартість проїзду 2 грн не дає можливості купувати нові автобуси вартістю 200 тис євро. Все це зумовлює підвищення тарифів на перевезення у громадському транспорті.

Вартість проїзду у Львові є найнижчою. У Чернівцях вартість проїзду 2,5 грн, у Сімферополі також 2,5 грн ще з липня позаторік. Якщо вести розрахунки, то вартість проїзду у Львові доходить до 4 грн, але враховуючи рівень заробітної плати, скрутне післякризове становище населення, оптимальний варіант – це 3 грн», – зазначив заступник директора ЛКП АТП-1 Олег Батючок.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!