У Львові почнуть будувати двоповерхові дерев'яні будиночки для переселенців

17187 0
У місті, зокрема, хочуть облаштувати хостел для 160 переселенців.
Фото: візуалізація містечка для мам з дітьми

Фото: візуалізація містечка для мам з дітьми

У Львові найближчими днями почнуть будувати двоповерхові дерев'яні будиночки для переселенців. Про це сьогодні, 7 квітня, під час стріму Tvoemistot.tv на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«В нас є 150 жінок, які в очікуванні народження діток, тому маємо бути підготовлені. Це будуть інші умови, ніж у контейнерному містечку. Плануємо найближчими днями будівництво 2-поверхових дерев’яних котеджів», – повідомив Андрій Садовий.

Він зазначив, що будуватимуть дерев’яні будиночки за кошти Червоного хреста, ЮНІСЕФУ, ООН.

Читайте також: У Львові почали монтувати перше контейнерне містечко для переселенців. Фото, відео 

Ділянки обирають із прицілом на Львів, щоб мешканці мали краще сполучення із містом.

«Якщо брати дерев'яний хостел, то він буде для 160 людей, там будуть місця для жінок у потребі, будуть пристосовані можливості для майбутніх мам... Якщо говоримо про мам, то для них буде локація у районі Тракту Глинянського. Там спокійніша територія, поряд планується парк у перспективі, це лагідна місцина близько до центру», – прокоментував Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові пропонують перейменувати понад тридцять вулиць 

Нагадаємо, що сьогодні у Львові розпочали облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Наразі тут встановлять 70 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 людей, переважно студенти. В одному будиночку можуть жити 2-4 людини. Всередині облаштують меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня будуть розташовані на території містечка. 

Загалом у місті облаштують три таких містечка на 300 будиночків. Контейнери приїхали з Польщі як подарунок від польського уряду.

Христина Гоголь

Відео Дар'ї Кучер

Головне фото: ілюстративне


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!