У Львові на форумі розроблять практичні моделі боротьби з корупцією

1851 0
На антикорупційному форумі у Львові розроблять практичні моделі для подолання хабарництва. 27-29 листопада у Львові, в Українському католицькому університеті відбудеться Всеукраїнський антикорупційний форум і хакатон. Учасниками заходу стане близько 150 людей з усіх регіонів України. За всіма подіями форуму онлайн можна буде спостерігати на сайті Tvoemisto.tv.

Мата форуму – створити платформу для обговорення викликів у боротьбі з корупцією та розробити практичні моделі для подолання хабарництва на місцях. Фахівці у різних галузях, громадські діячі, підприємці, державні службовці, учасники програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» протягом трьох днів працюватимуть над розробкою практичних моделей для боротьби з корупцією, інформують організатори.

Серед доповідачів форуму та хакатону: автор книги «Чому Грузії вдалося» Лариса Буракова, заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, експерт з питань парламентського лобіювання Віталій Шабунін, екс-міністр економіки, голова Дорадчої ради LvBS Павло Шеремета, медіаексперт, засновник компанії pro.mova Євген Глібовицький, аналітик Transparency International Україна Сергій Гула, підприємець і громадський діяч Ярослав Рущишин,   голова БФ «Пацієнти України (UCAB)» Дмитро Шерембей та інші.

«В основі дискусії антикорупційного форуму буде роль кожного громадянина у подоланні хабарництва, – зазначає директор Інституту лідерства та управління Наталія Бордун. – Як змінити «корупційну» культуру поведінки, чому зміни треба починати на низинному рівні, в які конкретні дії можна трансформувати патріотизм та високу готовність до змін? Ці та інші питання обговорюватимуть громадські діячі, державні службовці та представники бізнесу 27-29 листопада в стінах Українського католицького університету».

Учасники форуму і хакатону поділяться успішними прикладами подолання корупції і спільно з експертами розроблять практичні моделі боротьби з корупцією у п’яти сферах: освіта, медицина, адміністративні служби, митна і податкова служби, міліція та ДАІ. Результатами стануть напрацювання з конкретними інструкціями у вигляді інфографік, відеороликів, мобільних аплікацій тощо, як подолати корупцію на місцях. Після форуму організатори проведуть шість виїзних турів різними областями України для представлення та поширення цих напрацювань.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!