У Львові на хабарі 120 тис. грн затримали посадовця Держпраці

2954 0
Правоохоронці вчора, 19 травня, пізно ввечері затримали його «на гарячому».
Фото: livejournal.com

Фото: livejournal.com

У Львові на хабарі майже 110 тис. грн затримали працівника ДП «Західний експертно-технічний центр Держпраці». Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

За версією слідства посадовець дізнався, що фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області проводять перевірку на одному із львівських підприємств та вирішив скористатись становищем, щоб «підзаробити».

Чоловік запропонував уплинути на ухвалення посадовцями рішення про притягнення керівництва підприємства до найбільш м‘якого покарання за виявлені порушення законодавства з питань охорони праці.

Свою «допомогу» він оцінив у 108 000 тис. грн. Утім правоохоронці вчора, 19 травня, пізно ввечері затримали його «на гарячому».

Наразі проводять слідчі дії та обшуки, а також готують підозру та перевіряють можливих причетних осіб.

Посадовцю інкримінують правопорушення за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом), за якою йому загрожує від 2 до 5 років позбавленням волі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!