Коли у Львові встановлять електронні табло про рух транспорту на Двірцевій

1449 0
У первинному проєкті цих табло не було. Під час коригування ми включили їх у проєкт.
Фото: Конкурс Української Урбаністики

Фото: Конкурс Української Урбаністики

Для встановлення електронних табло із інформацією про рух громадського транспорту на площі Двірцевій потрібне додаткове фінансування, оскільки воно не було передбачене у первинному проєкті. Їх зможуть закупити і встановити після того, як депутати приймуть бюджет розвитку, пояснила у коментарі Тvoemisto.tv директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

Читайте також: Пів правди про бруківку. Топ-5 відповідей про ремонт вулиці Бандери

«У первинному проєкті цих табло не було. Під час коригування ми включили їх у проєкт. Проєкт пішов на експертизу, у грудні ми отримали експертний звіт. Підрядник встановить ці табло тоді, коли приймуть бюджет розвитку і за наявності фінансування. Скільки коштів на них потрібно – не готова сказати», – зазначає вона.

Оксана Єстеферова нагадує, що ЛКП «Львівавтодор» підписав договір із ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» на суму 72,4 млн гривень. Вона пояснює, що встановлення електронних табло є у цій сумі. Також кошти скерують на інженерні роботи, які не передбачили у попередньому проєкті, а також на облаштування скверу. Його у проєкті не було, бо місто сподівалось, що вдасться залучити інвестора на будівництво паркінгу, який мав бути під цим сквером.

Додамо, що у передвиборчій програмі ще у 2015 році міський голова Львова Андрій Садовий обіцяв розмістити електронні табло графіку руху автобусів, тролейбусів, трамваїв на всіх зупинках в міста.

Читайте також: Чому на площу Двірцеву у Львові скерують ще додатково 70 мільйонів гривень

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня 2019 року. Вартість робіт, які виконало ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку». 

На площі розділили потоки громадського та приватного транспорту, облаштували велодоріжки. Також її озеленили, перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. А ще перенесли та подовжили трамвайні колії до вокзалу і встановили нові вуличні меблі, облаштували фонтан.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!