На площі Ринок освятили воду, яку охочі зможуть набрати протягом дня

1060 0
Щоб охочі могли набрати воду додому, встановили резервуар, об’ємом 1500 літрів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У день свята Водохреща на площі Ринок відбулося освячення води. Охочі зможуть набрати її до своїх домівок впродовж дня. Для цього перед будівлею Ратуші встановили резервуар об'ємом 1500 літрів.

Джерело: пресслужба ЛМР

Цьогоріч воду освятили львівські військові капелани, які щоденно моляться в Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла за наших військовослужбовців і духовно супроводжують їх. 

«Ми знаємо, що є добра традиція – загальноміське водосвяття. Цьогоріч, безумовно, основна тема в суспільстві – це захисники України і їхня мужність. Військові капелани, які стараються завжди бути поруч захисників, цьогоріч є запрошені освятити цю воду. Думаю, в цьому глибока символіка – щоби ще раз привернути увагу людей до того, що триває війна, і що захисники потребують молитви, потребують підтримки. Напевно, капелани стануть видимим знаком того, що молитва – це зброя, яка дуже важлива», – каже настоятель Гарнізонного храму св. апп. Петра і Павла о. Тарас Мельничук.

Читайте також: Храми Львова запрошують на святкові богослужіння з нагоди Богоявлення. Розклад

Коли отці завершували Чин освячення, пролунала повітряна тривога, тому усіх учасників дійства закликали набирати воду уже після завершення небезпеки. 

Нагадаємо, що мешканців Львівщини закликали цьогоріч утриматися від купання та пірнань в ополонки на Водохреще. Організатори таких заходів нестимуть відповідальність за безпеку учасників при купанні та у випадку повітряної тривоги.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!