На вулиці Хорватській у Львові пропонують звести 6-поверхівку з майданчиком і скульптурою на даху

6520 0
Автори проєкту нового будівництва пропонують знести існуючий будинок, що є на ділянці, на вулиці Хорватській, 11.
СКРІН ІЗ МІСТОБУДІВНОЇ РАДИ

СКРІН ІЗ МІСТОБУДІВНОЇ РАДИ

На вулиці Хорватській, 11 у Львові, що входить до історичного ареалу міста, пропонують звести шестиповерховий житловий будинок. Для цього забудову 1920 року на тому місці планують знести. Проєктну пропозицію розглянули на містобудівній раді 31 березня.    

На першому поверсі хочуть облаштувати 2-3 комерційні приміщення, а на даху – зону для відпочинку, спортивний майданчик. Також архітектори пропонують встановити там символічну скульптуру.

Читайте також: Замість «Універсаму» на Чорновола планують збудувати 24-поверховий будинок

«Є пропозиція візуально розділити будинок на дві частини, пропонуємо розташувати квартири в напівмаршах, буде зміщення в пів поверху, що дозволить повторити перепад вулиці Хорватської. Забудова краще впишеться. Висота будинку – 24 метри 75 сантиметрів – 6 поверхів. Передбачено підземний паркінг на 34 авто з рампою для заїзду. Загалом у будинку заплановано 26 квартир. Покрівля експлуатована, з облаштуванням майданчиків, для заняття фізкультурою. Є ідея встановити на вершині скульптуру, памятник вільним», – каже під час містобудівної ради головний архітектор проєкту Тарас Бєляєв.

Він додає, що будинок конфігурацією нагадує ті будинки, які пропонували до будівництва на цій ділянці в 1912-1914 роках.

Ділянка розташована в центральній частині Львова, поблизу прехрестя вулиць Городоцької і Шевченка. Площа ділянки під будівництво становить 970 квадратних метрів. Відстань до Площі Ринок трохи більше кілометра. За містобудівною документацією, на ділянці передбачили житлову забудову, а за планом зонування Шевченківського району – ділянка розташована в зоні Ж2, у межах історичного ареалу Львова.

Іслюстрація показує, з яких вулиць і як проєктований будинок буде проглядатись. Скрін з трансляції засідання містобудівної ради 

Візуалізація запланованого у 1912-1914 роках будівництва

Тарас Бєляєв каже, що проєкт розглянули на засіданні консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища. На ділянці є споруда, житловий будинок 1920 року, його архітектори пропонують знести. Він додає, що будівлю звели із суттєвими порушеннями.

Читайте також: У Львові погодили будівництво житла на заводі Львівприлад

«Непарна сторона вулиці Хорватської сформована як рядова забудова. Уздовж вулиці будинки мають лінійну рядову забудову. На цю ділянку розроблялись проєкти забудови у 1912 роках і пізніше у 1934 році. Там є двохповерховий об'єкт, ми на раді доводили, що та споруда тут є випадковою, а не закономірною. Її збудували в 1920 році, архітектор – Альберт Корнблют. Уже тоді були зауваження, що цей об’єкт перешкоджатиме будівництву основного вздовж вулиці. І був припис спорудити будівлю як прибудову, офіцину», – пояснює Тарас Бєляєв.

Додамо, що проєкт забудови розробляє «Проектна майстерня Бєляєвих». Замовником є ТОВ «РЕС КОРНО», ОСББ «Зразковий Дім». За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «РЕС КОРНО» зареєстроване у 2020 році. Кінцевим бенефіціарним власником є львів’янин Володимир Удич та компанія у якій він також є засновником ТзОВ «МАРТІНВЕСТ». Керівником ОСББ «Зразковий дім» є Іван Чапляк.

Додамо, що перед початком робіт забудовник має отримати містобудівні умови і обмеження. Нині, у військовий час, виконком не видає містобудівні умови і обмеження на нові будівництва, про що у коментарі Тvoemisto.tv зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!