У Львові напередодні Дня захисника висадять іменні дерева на честь загиблих оборонців

910 0
У парку героїв висадять понад 90 дерев у пам'ять про кожного загиблого в АТО воїна зі Львова.
Фото: Armyinform

Фото: Armyinform

Депутати Львівської міськради підтримали ухвалу, за якою напередодні Дня захисників і захисниць України – 13 жовтня – у Львові висадять Парк пам‘яті.

Як повідомив секретар міської ради Маркіян Лопачак, близько сотні іменних дерев, присвячених загиблим захисникам, з’являться на території, яка з‘єднує Меморіал пам‘яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок.

Висаджуватимуть їх діти та родини Героїв.

Керівниця управління екології Олександра Сладкова розповіла Тvoemisto.tv, що парк планують висадити поряд з Високим замком, неподалік від Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Садитимуть декоративні плодові дерева.

«Збираємось висадити різні сорти декоративних яблунь і інші плодові дерева, можливо, сливи, груші, ще черемху. Це виглядатиме як райський куточок. Дерева не цвістимуть одночасно», – повідомила вона у коментарі Tvoemisto.tv..

Вона також каже, що дерева ознакують. На них розвісять спеціальні жетони, де буде інформація про загиблого, рік його народження і смерті, а також частина, в якій він служив. На закупівлю дерев виділять 200 тисяч гривень з міського бюджету Львова.

Вікторія Савіцька

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!