У Львові не бачать підстав посилювати карантин, корона на мобільних телефонах. Головне за минулу добу

14224 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Zach Vessels for unsplash

Фото: Zach Vessels for unsplash

Covid-19 – Головне. Головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко не бачить підстав посилювати карантин на Львівщині, де більшість районів у жовтій або помаранчевій зоні, а тим паче – повертати жорсткі обмеження. За її словами, всі маємо дотримуватися карантинних обмежень та норм. «Не потрібно відразу все закривати. Краще правильно виконувати рекомендації, сидіти вдома, якщо захворіли. Будемо цього дотримуватися – до жорсткого карантину не дійде», – каже епідеміологиня.

Читайте також: Чи можуть Львівщину «закрити» на карантин і кого це зачепить у першу чергу

Міський голова Львова Садовий закликає розпочати осінні канікули у школах Львова та області з 19 жовтня, а не з цього четверга, 15 жовтня, як рекомендує Міносвіти.

Примусово студентів з гуртожитків на час дистанційного навчання ніхто виселяти не буде, повідомив в.о. міністра освіти Шкарлет. Раніше він заявляв цілком протилежне.

Комп’ютерна томографія та рентген внесені до пакету послуг для пацієнтів з Covid-19 і мають бути безкоштовними. «Якщо є відповідне направлення сімейного лікаря або лікуючого лікаря, то за це сплачує держава», – заявив очільник МОЗ Степанов.

У Чехії через стрімке поширення коронавірусу з 12 жовтня, набули чинності нові обмеження. Зачинилися двері чеських галерей і музеїв, а також замків та палаців.

Читайте також:  Допомога сусідів і зміни влади. Онколог Роман Кізима про медицину у Львові

Коронавірус живе до 28 днів на мобільних телефонах і банкнотах. Це виявили аналітики дослідницького центру уряду Австралії. Їх робота опублікована у журналі Virology Journal. Вчені спеціально обрали для дослідження предмети, які найбільш поширені в громадських місцях, їх протестували при температурі 20°C, 30°C і 40°C. «Ці результати показують, що SARS-CoV-2 може залишатися живим і заразним протягом більш тривалого часу, ніж це вважалося до цього»,йдеться у дослідженні.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 200 осіб (202 – напередодні). Разом 22 788. Одужало – 8 831 (+ 91), померло – 629 (+ 5).

Читайте також: В Україні дозволили продавати ліки через інтернет

За добу лабцентри зробили 486 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

В Україні Covid-19 виявлено у 4 420 осіб (4 768 за попередню добу). Загальна кількість 265 454 пацієнтів. Одужало – 114 410 (+ 903), померло – 5 015 особи (+ 43).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 27 693 (+ 197), Харківська – 25 186 (+ 741), Львівська – 22 788 (+ 200) та Одеська області – 16 707 (+ 102).

Зеленський – Венедіктова – Судді. Президент Зеленський дав генпрокурорці Венедіктовій час до кінця 2020 року, щоб та показала результат – кроки у сторону «посадок» корупціонерів.

Читайте також: Перетворити колії на дороги або як Укрзалізниця впливає на трафік у центрі Львова

Печерський райсуд зобов'язав Офіс генпрокурора вилучити з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про повідомлення про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку. НАБУ звинувачує  Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади. 

Білорусь. Глави МЗС Євросоюзу погодили включення самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка у санкційний список.

МВС Білорусі випустило відеозвернення, в якому йдеться, що силовики будуть застосовувати проти протестувальників спецзасоби і бойову зброю «в разі необхідності».

В країні за 11 жовтня затримали 731 громадян, 570 осіб запроторили в СІЗО.

Читайте також: Опалення львів'янам можуть включити до кінця цього тижня

Пам'яті Сліпака. 14 жовтня о 10:00 год відбудеться відео-прем’єра Молодої опери «Ukraine – Terra Incognita», створеної за підтримки Українського Культурного Фонду. Вона присвячена українському співаку і воїну, солісту Паризької опери Василеві Сліпаку. Переглянути відео-прем’єру можна буде 14 жовтня, о 10.00 год, за посиланням.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!