У Львові обговорять, як розвивати місто для людей, а не для автомобілів

2354 2
17 серпня, у неділю, о 19:00 покажуть фільм «Людський масштаб: проблеми сучасної урбанізації». Після показу заплановане обговорення, як розвивати Львів для людей, а не як місто для автомобілів.
Фото: afishalviv.net

Фото: afishalviv.net

Документальний фільм данського режисера Андреаса М. Дальсгаарда розповідає про негативний досвід розвинутих країн, які пішли шляхом «міст для автомобілів», а не для людей; як сучасні країни, які зараз знаходяться на підйомі свого розвитку, користуються та копіюють цю інфраструктуру, інформують організатори.

«50% світового населення живе в містах. До 2050 року їх кількість зросте до 80%. Життя в мегаполісах одночасно зачаровує і навантажує проблемами. Сьогодні ми стикаємося з піком видобутку нафти, змінами клімату, самотністю і серйозними проблемами зі здоров'ям через нашого стилю життя. Але чому? Данський архітектор і професор Ян Гейл вивчав поведінку людини в містах протягом 40 років. Він документально підтвердив, що сучасні міста заперечують людську взаємодію. Також професор упевнений, що існує можливість будувати міста таким чином, щоб вони відповідали людської потреби в прихильності і тісному спілкуванні», – кажуть організатори.

Показ організовує освітній майданчик «Вільна Школа». Після показу фільму запланована дискусія. Фільм покажуть в соціальному центрі «Цитадель» (вул. Залізнична, 20). Вхід вільний.


Читайте також:
15 Серпня, 2014 09:40
Львів'Янин Що значить місто для людей чи автомобілів. Це в корні не правильний підхід. Насправді не існує проблеми автомобілів без проблеми власників автомобілів. Потрібно ставити запитання:
- Львів місто громадського транспорту, чи Львів місто індивідуального транспорту?
Тоді усе стане на свої місця і стане зрозумілою концепція розвитку інфраструктури міста. Ми будемо знати що потрібно розвивати!
15 Серпня, 2014 09:35
львів'янин Садовий продовжує свою маніпуляцію, замість того, щоб дати можливість інвесторам будувати в місті паркінги. Бо ж тут ніхто хабаря не дасть, як, наприклад, за місце під будівництво новобудов.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!