У Львові облаштують громадський простір на озері на вулиці Симоненка, обіцяний 3 роки тому

4962 0
Візуалізація майбутнього простору запропонована львівськими архітекторами ще у 2017 році.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові планують цього року почати облаштування громадського простору біля озера на вул. Симоненка. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

У міськраді показали також візуалізацію того, як може змінитись простір біля озера. Тут має з'явитись набережна, пляжна зона, прогулянкова доріжка, вуличні меблі та освітлення. Завершити роботи планують до кінця наступного року.

У міськраді нагадали, що у 2018 році з природоохоронного фонду на покращення благоустрою та технічного стану озера на Симоненка виділили 408 тис. грн.

Та в ЛМР не нагадали, що про проєкт з покращення благоустрою ішлося ще три роки тому. Тоді з такою ініціативою виступила група львівських архітекторів Puzanov Partners Landscapes.

Тоді ж архітектори обстежили територію біля озера та запропонували зробити все те, про що зараз говорить міський голова Андрій Садовий, зокрема, облаштувати літню сцену між озером і школою поряд. Тоді ж відбулись перші обговорення проєкту з мешканцями.

Читайте також: Хто на мера Львова. Перший розклад на міського голову

Ще у 2017 році на облаштування території біля будинку №20 на вул. Симоненка мали виділити 1,2 млн грн. Але три роки тому проєкт громадського простору на озері так і не почали реалізовувати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!