У Львові обмежили дію пільг у транспорті. Але кажуть, що це лише рекомендація

2730 0
На час локдауну у Львові за рішенням комісії ТЕБ і НС скасували дію пільг у громадському транспорті.
Фото: Ola Dybul for unsplash

Фото: Ola Dybul for unsplash

Від завтра, 27 квітня, у Львові діятимуть пільги у громадському транспорті з 11:00 по 16:00 год. Таке рішення сьогодні, 26 квітня, ухвалила міська комісія з ТЕБ і НС.

Читайте також: У Львові відкривають ТРЦ, ресторани та кінотеатри. Рішення комісії ТЕБ і НС 

Це рішення уже планують оскаржувати. Зокрема, ексдепутат Львівської міськради Ігор Дякович наголосив, що таке обмеження є незаконним, бо суперечить ст. 92 ( п. 1 і 6) Конституції України, а також ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

Він закликав міського голову Андрія Садового скасувати це обмеження для тих, хто має на них право, зокрема для людей з інвалідністю.

«Закликаю депутатів ЛМР негайно відреагувати на порушення Закону України щодо прав людей з інвалідністю», – розповів Ігор Дякович.

Як уточнив у коментарі >Tvoemisto.tv начальник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів, таке обмеження має рекомендаційний характер.

«Але враховуючи ситуацію, яка в нас є і заяви медиків, що ми досить передчасно увійшли в жовту зону. Тому рекомендується обмежити години цих поїздок і намагатися їздити в транспорті з 11 до 16 години», – прокоментував Орест Олеськів.

Додамо, що на час локдауну, посиленого карантину у Львові за рішенням комісії ТЕБ і НС скасували дію пільг у громадському транспорті. 

Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова раніше повідомляла, що міському голові Львова винесли подання про скасування рішення міської комісії, яким порушувались права пільгових категорій на пільговий проїзд.

Вона наголосила, що органи місцевого самоврядування чи утворені ними комісії не мають жодних повноважень скасовувати (обмежувати) право пільгових категорій громадян на безплатний проїзд, гарантоване на законодавчому рівні. 

Читайте також: Дитсадки у Львові відновлюють роботу у звичному режимі

Нагадаємо, що від сьогодні, 26 квітня, у Львові скасовують посилений карантин, і місто, як і область, переходить до «жовтої» зони епіднебезпеки. Зокрема, працювати з дотриманням карантинних норм дозволили торговим центрам, усім магазинам, закладам культури, (театри, кінотеатри, музеї, галереї), закладам громадського харчування.

Від завтра, 27 квітня, діятимуть пільги на громадський транспорт з 11:00 по 16:00. Із 5 травня вийдуть на навчання 5-11 класів та зможуть почати роботу позашкільні гуртки. Дитячі садки повертаються до роботи у звичному режимі.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!