У Львові оголосять архітектурний конкурс на облаштування території на місці Монументу слави

2293 0
Галицька адміністрація має демонтувати конструкції Монументу слави.
Фото: Андрій Ігнатов

Фото: Андрій Ігнатов

У Львові оголосять архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію облаштування території, обмеженої вулицями Стрийської, Героїв Майдану, Вітовського та Франка, де зараз знаходиться Монумент Слави, а існуючі конструкції мають демонтувати. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 18 грудня, виконавчий комітет Львова.

Читайте також: Монумент слави на Стрийській можуть знести. Планують там громадський простір

Робоча група має визначити умови проведення архітектурного конкурсу.

На місці Монументу бойової слави радянських Збройних сил мають облаштувати меморіал вшанування українського воїна. Галицька адміністрація має демонтувати та перемістити існуючі конструкції Монументу слави.

Читайте також: Як демонтують стелу Монумента слави у Львові. Фото, відео

Нагадаємо, торік у січні, у Львові розпочали демонтаж стели Монумента слави, він тривав трохи більше місяця. Вартість робіт становила 292 тисячі гривень. Навесні 2018 створили спеціальну комісію, яка мала вирішити, чи зберігати Монумент слави, оскільки його визнали аварійним. У 2018 році виконавчий комітет ЛМР виділив 400 тис. гривень на обгородження Монумента. Окремі частини стели передали в музей «Територія Терору».

За словами львовознавця Петра Радковця, Монумент Слави у Львові звели на місці цвинтаря, проєкт затверджували у Москві, а символізував він силу радянської влади. Детальніше про це, читайте у матеріалі.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!