У Львові організували благодійний аукціон на підтримку музею Соломії Крушельницької

1623 0
На заклик музею взяти участь в аукціоні відгукнулося багато художників, колекціонерів та галеристів.
фото: лода

фото: лода

У Дзеркальній залі Львівського національного оперного театру розпочався благодійний аукціон з метою збору коштів для ремонту й реставрації експозиційних залів музею Соломії Крушельницької.

Цей аукціон стане першим у переліку заходів з відзначення 150-літнього ювілею славетної співачки, запланованих у 2022 році. На заклик музею взяти участь в аукціоні, як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, відгукнулося багато художників, колекціонерів та галеристів.

Читайте також: Завітати у сад Труша. Що можна побачити у Львові у Дні музеїв

Музей планує ще провести онлайн аукціон для всіх охочих. За словами директора Михайла Кобрина, за отримані кошти планують реекспозицію та оновлення музею. Загалом хочуть зібрати 750 тисяч гривень. 

Поруч з основною метою благодійного аукціону – збором коштів для реставрації та ремонту експозиції, музейники мають ще й іншу ціль: у передювілейний рік акцентувати увагу української й зарубіжної спільноти на постаті Соломії Крушельницької – однієї з найяскравіших зірок світового оперного мистецтва.

Нагадаємо, що музей Соломії Крушельницької планують розширити. Для цього міська рада погодила рішення про купівлю квартири, яка розташована над музеєм. 

Як розповідав у коментарі Tvoemisto.tv директор музею Соломії Крушельницької Михайло Кобрин, від часу створення музею у 80-х він активно розростається, тому музею важко приймати нові колекції, адже нема місця для їхнього належного зберігання. Він також додав, що якщо буде добра воля інших власників квартир на третьому поверсі, то музей звертатиметься до міста про їхній викуп на потреби музею.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!