У Львові оштрафували директорку гімназії через невакцинованих працівників

1579 0
У міськраді кажуть, що директорку ніхто про це не поінформував завчасно.

Галицький районний суд оштрафував директорку гімназії Святої Софії у Львові на 34 тисячі грн через те, що вона допустила офлайн навчання без 80% вакцинації працівників. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця управління освіти Львова Зоряна Довганик.

Читайте також: У 13 школах Львова працюватимуть пункти вакцинації від Covid-19

У матеріалах справи йдеться, що директорка до суду не з’явилася. Зоряна Довганик каже, що дізналася про випадок з гімназією Святої Софії лише з соцмереж, а тоді вони вже проінформували директорку. 

«Директорка стверджує, що ніхто раніше її не інформував про це, тому й до суду вона не з'явилася», – каже Зоряна Довганик. 

Служби також перевіряли всі заклади освіти у Львові і всіх працівників, які допущені до роботи у цих закладах. Також порушення карантинних норм зафіксували у середній загальноосвітній школі №29, каже Зоряна Довганик. 

«Йдеться про середню загальноосвітню школу №29, але справу закрили за відсутністю складу адмінпорушення», – повідомила керівниця управління. 

Щодо кількості провакцинованих працівників у освітніх закладах Львова, то їх кількість становить у межах 90%, запевнила Зоряна Довганик. 

Читайте також: Львівські школярі йдуть на дострокові канікули

Нагадаємо, що із 23 вересня уряд запровадив у Львові та всіх регіонах України «жовту» карантинну зону, а відповідно і нові карантинні обмеження. Відтоді офлайн можуть працювати лише ті заклади освіти, де 80% працівників отримали хоча б одну дозу вакцини. Тvoemisto.tv писало про ситуацію у львівських школах і про те, що вчителі вважають, що їх за цим умовах зробили крайніми.

Софія Шавранська

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!