У яких умовах у львівській лікарні перебувають пацієнти з підозрою на коронавірус. Фото

38183 0
В одній палаті, за словами однієї з пацієнток, перебувало четверо осіб, зокрема трирічна дитина.
Фото пацієнтки

Фото пацієнтки

До редакції Tvoemisto.tv звернулася одна з пацієнток, імені якої з етичних міркувань не вказуємо, яка нині перебуває в інфекційній лікарні з підозрою на коронавірус.

За її словами, до лікарні вона потрапила шість днів тому з ознаками грипу та ГРВІ. 

Читайте також: Як виглядають бокси Львівської інфекційної лікарні, де можуть лікувати хворих на коронавірус. Відео

У неї, як і в інших людей із такими симптомами, є підозра на коронавірус, утім на результати тестів, що відправили у київську лабораторію, вона чекає уже шостий день. 

У палаті разом із нею є ще одна жінка з підозрою, але непідтвердженим діагнозом. Також спільно з ними в палаті були й мама з 3-річною дитиною, утім, як пояснює пацієнтка, після скарг та звернень до журналістів, маму з дівчинкою перевели в окрему палату. Ліжка у палаті стоять щільно.

Читайте також: У Львівській ОДА показали алгоритм дій при виявленні хворого на коронавірус. Відео

За словами пацієнтки, уночі із 7 на 8 березня вона повернулась з Єгипту, гірше почала почуватись лише 12 березня. Утім каже, що вже пару днів не має температури.

«Просто мене цікавить, чому всіх людей поселяють в одну маленьку палату, не знаючи, чим вони хворі", – каже жінка і додає, що таким чином люди можуть заражати одне одного.

Експрес-тестів на коронавірус, що викликає Сovid-19, які із Львівської лікарні швидкої допомоги передали інфекційній лікарні, жінці не робили. Так само, за її словами, не робили тестів на різні типи грипу. Натомість тест на грип вона зробила у приватній лікарні, за її словами, він виявився негативним.

Т. в. о. директора департаменту охорони здоров'я Андрій Васько на запитання Tvoemisto.tv, чому людей тримають в одному приміщенні, а не в ізольованих боксах, як анонсували в ЛОДА, відповів лише, що «пацієнти підлягають ізоляції та карантинному лікуванню за епідпоказами» і відмовився коментувати більше.

Так само прокоментувати ситуацію через відрядження не зміг заступник голови ЛОДА з гуманітарних питань Іван Собко. Але Tvoemisto.tv готове опублікувати офіційні коментарі.

Додамо, що нині у Львівській інфекційній лікарні з підозрою на коронавірус перебувають 14 людей. Найближчим часом очікують на результати.

Олександра Бодняк

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!