У Львові переглянуть рішення про обмеження проїзду пільговиків

2210 3
Сьогодні, 23 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради переніс на тиждень розгляд рішення про скасування рішення виконавчого комітету від 10 березня 2015 року №115 «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті». Також виконком створив робочу групу для вирішення проблеми, яка виникла в галузі транспортних громадських перевезень у Львові, та напрацювання нових тарифів, яка починає працювати вже від завтра.
фото: ua.comments.ua

фото: ua.comments.ua

Питання про скасування відповідного рішення було внесене до порядку денного засідання виконкому через протест пільговиків та громадських організацій, які у п’ятницю, 20 березня, висунули вимоги скасувати обмеження на проїзд пільговиків в автотранспорті з 10:00 до 16:00. Однак сьогодні до міської ради прийшли представники перевізників, які вимагали не скасовувати рішення про обмеження проїзду пільговиків, а також переглянути в бік підвищення тарифів на проїзд для всіх пасажирів. Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував заслухати позиції всіх сторін.

Як зазначив начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктор Щир, рішення про обмеження часу проїзду пільгових категорій пасажирів у громадському автотранспорту було вимушеним, оскільки коли ціна на пальне зросла до 27 грн, понад 200 автобусів не вийшли на маршрути. Нині ж вони повернулися до автоперевезень, а не виходять на маршрути лише автобуси №2а та частково 5а. Він також наголосив, що у Львові кількість пільгових місць не обмежена, тоді як в інших містах одна маршрутка перевозить не більше 2-5 пільговиків. Однак представники транспортників наголошують, що вони не мають не лише коштів на заправку автобусів, а й на запчастини та ремонт транспортних засобів, що несе смертельну загрозу для пасажирів.

Відтак, на засіданні виконкому було вирішено перенести питання про скасування рішення№115 на тиждень і створити робочу групу. До робочої групи увійдуть представники міської ради, перевізників, пільговиків та підприємців Львова, а також громадські активісти.


Читайте також:
24 Березня, 2015 07:51
Олег Шановні!!! Визнаємо правду всі користувачі транспортних послуг мають право на проїзд у міському автотранспорті Львова завжди, коли міський автотранспорт Львова працює незалежно від будь-яких ознак, а незаконна дискримінація нас за будь-якою ознакою заборона через незаконне встановлення привілею на незаконну таку діяльність до будь-кого і будь-ким карається ст.161 Кримінально Кодексу України, а також захищена ст.19 Конституції України, що вказує: для правопорядку в Україні ніхто не може бути примушений до дій, що не передбачені законодавством, а органи державної влади та місцевого самоврядування, і їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України. Хто цього ще не знає, ознайомтеся, бо це важливо для всіх нас, щоб не нести відповідальність за порушення законодавства, чи через свою кишенню, коли на нас не працює "наша міська рада та автоперевізники", хоч так дійсно називаються, а працюють проти нас для себе!!!
24 Березня, 2015 07:49
Олег Садовий А.І. ніякого компромісу ні в групі, ні самостійно щодо діяльності чи рішень, що суперечать вимогам Конституції та законодавству. Пам'ятай за тобою спостерігає громада Львова, а пасажири пільгових категорій не чужі нам люди, вони наші батьки та діти, вони львів'яни. Пам'ятай за тобою спостерігає громада Львова, і використати цю ситуацію для необгрунтованого завищення тарифу на міський автотранспорт, як це історично постійно було виключно на лише обгрунтованому частковому збільшенні витрат автопідприємства, без жодного обгрунтованого доходу автопідприємства та без жодного обгрунтованого обліку пасажиропотоку, який фактично ніколи не проводиться офіційно, бо роками не видаються проїзні документи пасажирам, які фактично оплачують проїзд, що фактично повністю суперечить законодавству, що приводить до відсутності прозорості в доходах і їх русі за призначенням, а не поповненням скарбниць тіньової економіки, бо громада ніколи не дозволить залізти будь-якому злодію собі в кишені, якщо такий буде, особливо після усвідомлення революції гідності.
24 Березня, 2015 07:48
Олег Пояснення начальнику управління транспорту ЛМР Віктора Щира, що рішення про обмеження пільговиків на проїзд було вимушене, зважаючи на ситуацію на ринку перевезень і ціни на пальне виглядає щонайменше дивним, якщо не введення в оману громаду Львова, і перебирання на себе невластивих функцій законодавчого органу Верховної Ради України, бо згідно Конституції України в правопорядку України ніхто не може примушувати нікого до дій, що не передбачені законодавством, а нормативно-правові акти органами державної влади та місцевого самоврядування повинні відповідати Конституції, і прийматися на підставі законодавства, тому запропонування ним залишити його чинним є абсурдом, що умисно залишає в правовому полі незаконне рішення, як сміття, яке забруднює правовий прості, вводячи в оману непоінформованих, даючи через незаконні дії можливість отримання неправомірної вигоди, здійснення незаконної дискримінації пасажирів
Натомість представник спілки багатодітних сімей ГО «Щаслива родина» Петро Галущак правильно переконливо наголосив, що це рішення незаконне і підписувати його було злочином, бо дітей з багатодітних сімей обмежено в часі на проїзд у транспорті, адже вони щодня їздять на навчання, в гуртки тощо.
Думка дрібних підприємців про компроміс щодо існування незаконного рішення, а відповідно активізації незаконних дій, що фактично суперечать Конституції та законодавству очевидно не личить, тим хто завдяки Конституції і законодавству має право без переслідування на законну підприємницьку діяльність і отримання прибутку, яка і передбачена в Конституції України.
Щодо приниження, які скеровані через незаконно встановлений привілей на незаконну діяльність по незаконній дискримінації законних користувачів транспортних послуг пільгових категорій за будь-якими їх ознаками для прикладу, як вік, одяг, робота, навчання тощо неприпустимі, і є кримінальним злочином за ст.161 КК України незалежно від того, чи належить особа до пільгових категорій пасажирів чи ні.
Думка представника автоперевізників Львова, що незаконне Рішення № 115 від 10.03.2015р. Виконавчого комітету Львівської міської ради дало можливість не вмерти транспортній галузі дивує, бо пільгові категорії пасажирів ніхто законно не може примушувати до дій по оплаті за безкоштовний проїзд, тобто до дій, що не передбачені законодавством. Яким чином це допомогло автотранспорту Львова?, як не лише необхідністю притягнення посадових осіб автоперевізників за отримання неправомірної вигоди з незаконно дискримінованих пільгових пасажирів через незаконно встановлений привілей вимагати неправомірну вигоду, посилаючись на незаконно встановлене рішення, що його виконувати не можна і не потрібно, ні автоперевізникам, ні пасажирам пільгових категорій пасажирів за ст.19 Конституції, а причетні до таких незаконних дій та рішення повинні притягатися до відповідальності за ознаками злочину за ст.161 КК України (незаконна дискримінація, незаконно встановлений привілей).
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!