У Львові під час нової хвилі Сovid-19 не буде центрів вакцинації у гіпермаркетах. Де отримати щеплення

3281 0
Вакцинуватись пропонують у міських поліклініках Львова.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові почалася нова хвиля Сovid-19. Щоб коронавірус не поширився вкрай швидкими темпами, львів’ян закликають вакцинуватися. Цього року окремих центрів вакцинації у місті розгортати не планують. Зробити щеплення проти Covid-19 можна у поліклініках у всіх районах Львова. Про це під час брифінгу розповіла керівниця міського управління охорони здоров'я Леся Кобецька.

Читайте також: На Львівщині за тиждень на коронавірус захворіли майже тисячу людей

«Минулого року у львівських супермаркетах ми розгортали додаткові центри вакцинації. Це дозволило провакцинувати велику кількість людей. Цього року таких центрів не буде. У межах воєнного стану і задля безпеки відкривати їх не доцільно», – каже Леся Кобецька.

За її словами, першу дозу щеплення проти Сovid-19 отримали 70% львів’ян. 67%  мають дві дози вакцинації. Крім того, першу бустерну дозу отримали 8%, а три тижні тому у Львові почали вакцинувати другим бустером. Її вже отримали 240 пацієнтів.

Читайте також: В Україні починається нова хвиля Сovid-19

Для вакцинації у Львові доступними є три вакцини – Johnson & Johnson, яка надійшла лише місяць тому і якою рекомендують активно щепитися навіть тим, хто взагалі не вакцинований. Також є Pfizer, але цей препарат зараз закінчується і впродовж 10 днів має бути нова поставка, та – CoronaVac. Натомість, Moderna – не має.

Нагадаємо, що На Львівщині кількість хворих на Covid-19 продовжує зростати. У період з кінця серпня до 4 вересня провели 2044 досліджень, з яких позитивними є 997.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!