Львів бере кредит на впровадження е-квитка

2111 1
17-го листопада, у межах відкриття трамвайної лінії на Сихів, у Львові планують підписати з Європейський банком реконструкції та розвитку угоду щодо надання кредиту для запровадження е-квитка у транспорті.
фото: auto.onliner.by

фото: auto.onliner.by

«Ми 17 листопада плануємо фіналізувати свої домовленості з Банком щодо електронного квитка. Від ідеї до реалізації проходить багато часу, підписується багато документів. Кожна угода з Європейським банком потребує погодження Мінфіну, урядових структур. Це вже буде фінальний підпис, який акцептує, що електронний квиток буде», – пояснив мер Львова Андрій Садовий. Про це інформує прес-служба міськради.

Нагадаємо, обсяг кредиту, який надасть на 13 років Львову Європейський банк реконструкції і розвитку, становитиме 10 млн євро. Кошти спрямують на придбання автоматизованої системи збору плати за проїзд, основних засобів, відповідного програмного забезпечення тощо.

Читайте також: Е-квиток у Львові: на що підуть гроші, які місто позичає в ЄБРР

Як розповів Сергій Журбенко, менеджер проекту автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор», ЄБРР надасть Львову не лише фінанси, а й консультаційну та методичну допомогу. Місто отримає безкоштовних консультантів від банку, які допомагатимуть створювати технічні завдання і фінансові розрахунки.

Додамо, що реалізація проекту може розпочатися у квітні 2017 року. За словами депутата ЛМР Олега Шміда, директора ЛКП «Інститут просторового розвитку», у грудні 2016-го року оголосять тендер, який триватиме приблизно 5 місяців. Повна реалізація проекту займе приблизно рік.

Читайте також: Бояться, але приходять: чим Львівщина приваблює інвесторів

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
17 Листопада, 2016 18:49
Галя Тільки беруть кредити. А хто їх буде погашати. Цього Е-квитка так потрібно. Затягують місто в боргову яму.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!