У Львові можуть запровадити штрафи за паркування через «Дію»

1963 0
Наразі ще не відомо, коли саме зможе запрацювати така функція.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Департамент міської мобільності і вуличної інфраструктури ЛМР комунікує з сервісом «Дія» для впровадження штрафів за порушення зупинки і стоянки автомобілів. В Україні поки що жодне місто не запустило оплату штрафів у такому форматі. Про це сьогодні, 24 квітня, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Застосунок «Дія» дає можливість на всіх етапах супроводжувати отримання та оплату штрафу: з моменту формування постанови до виконавчого провадження. Постанова на етапі формування мусить приходити в «Дію», потім відображатиметься інформація про штраф.

Читайте також: Тепер у «Дії» можна отримати витяг про несудимість

На думку Олега Забарала, використання «Дії» є вигіднішим для містян, адже при застосуванні інших сервісів оплата штрафу може бути дорожчою.

«Зараз нам потрібно налагодити постійну взаємодію, тому ще невідомо, коли саме запрацює сервіс. Від нас сервіс вимагає, аби ми надавали інформацію на кожному етапі, і ми готові це робити. Вони хочуть бачити актуальний статус постанови. В Україні жодне місто не запустило оплату штрафів у такому форматі. Зазвичай «Дія» співпрацює зі штрафами від поліції», – зазначив він.

Нагадаємо, з п'ятниці, 21 квітня, у Львові запрацювали ще 9 майданчиків для платного паркування авто, загальною кількістю 172 місця.  Мешканці, які проживають у будинках, безпосередньо прилеглих до паркувальних майданчиків, можуть оформити абонементи за спеціальним тарифом. Як оформити абонементи, можна прочитати тут.

Наталія Вареник

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!