У Львові планують облаштувати 75 майданчиків для прогулянки та вигулу собак

2603 0
Усі майданчики мають погодити рішеннями виконавчого комітету та сесії ЛМР.
Фото: ЛКП «Лев»

Фото: ЛКП «Лев»

У Львові пропонують облаштувати 75 майданчиків для прогулянки та вигулу собак. Відповідні плани міста озвучила під час пленарного засідання Львівської міськради 8 листопада директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

Читайте також: Де можна гуляти з собакою у Львові. Інтерактивна мапа

За її словами, наразі у Львові є близько 40 тисяч домашніх собак, а спеціально обладнаних майданчиків для вигулу – всього два. Але ці майданчики мешканці визнали непридатними, оскільки там не встановлено спеціального ознакування, огорожі, смітників та освітлення.

Тож у планах міста є облаштування спецмайданчиків, які мають внести до відповідних містобудівних документів та окремо затвердити рішенням виконавчого комітету. Крім цього, сесія має затвердити стратегію розвитку відповідної інфраструктури та забезпечити регулярне фінансування для створення та ремонту майданчиків.

Читайте також: Твій пес – твоя купа. Як змусити власників тварин прибирати за собаками

Відтак, у міськраді пропонують облаштувати 34 прогулянкові майданчики, загальна вартість яких становитиме близько 340 тис. грн, 24 майданчики для вигулу (9,6 тис. грн) та 17 тренувально-вигульних майданчиків на загальну суму близько 13,6 тис. грн. Із детальними локаціями, які пропонують для вигулу собак, можна ознайомитись за посиланням.

Крім цього, для собак, що мешкають на території ЛКП «Лев» пропонують створити сенсорний сад для подолання стресу серед безпритульних тварин.

Читайте також: Скільки коштує утримання собаки у Львові

Нагадаємо, у липні депутати ЛМР підтримали петицію про «Зобов’язання власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!