У Львові планують збільшити межі Снопківського парку та створити новий в області

6086 0
Йдеться про ділянки площею 23,44 га у Золочеві та зібльшення меж «Снопківського» парку з 35,66 га до 47,19 га.
фото: юрій гречка/парк і озеро м. золочів

фото: юрій гречка/парк і озеро м. золочів

На Львівщині погодили створення «Міського парку відпочинку «Здоров’я» у місті Золочеві та збільшення меж «Снопківського» парку, що у Львові. Відповідне рішення розглянули на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради 21 квітня.

Йдеться про ділянки площею 23,44 га у Золочеві та зібльшення меж «Снопківського» парку з 35,66 га до 47,19 га.

Читайте також: У Львові затвердили межі скверу «Шкільний». Схема

Зазначимо, що в Золочеві оголосили заповідний об’єкт задля збереження парку, який сформували ще у ХХ столітті. Згідно з дослідженнями фахівців «Північного Поділля», на території парку виявили булатку великоквіткову, яка включена до Червоної книги України. Дослідження, обґрунтування та експертний висновок щодо садово-паркового мистецтва «Снопківський» у Львові підготували науковці Інституту екології Карпат НАН України та Національного університету «Львівська політехніка».

Надалі розгляд питань щодо створення парку в Золочеві та розширення «Снопківського» парку будуть вирішувати на сесії Львівської обласної ради.

Читайте також: У Львові хочуть створити живий парк Пам’яті загиблих у російсько-українській війні

Нагадаємо, що напередодні Парк довкола Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні оголосили пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення «Кульпарків». Парк розташований на вул. Кульпарківській, 95.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!