У Львові почався жорсткий карантин. Як працюватимуть магазини, ринки і транспорт

22623 0
Локдаун триватиме попередньо до 28 березня.
Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Від сьогодні і до 28 березня та території Львова та області запровадили жорсткий карантин через стрімке поширення коронавірусної хвороби та велику кількість госпіталізацій. Тvoemisto.tv розповідає, що закривають на локдаун, а що продовжує працювати.

Школи і садочки

Від сьогодні на канікули переходить початкова школа. Старша школа продовжує навчатися дистанційно. Вишам також рекомендували перейти на онлайн-навчання. Заборонено працювати усім розважальним дитячим зонам, на карантин пішли гуртки, клуби та все позашкілля. Продовжують працювати у звичному режимі дитячі садочки.

Ринки

На час посиленого карантину торгові продуктові ринки працюватимуть. У разі виявлених порушень ринок закриватимуть. Власники мають забезпечити один вхід, окремий вихід, масковий режим, дистанцію. При цьому немає бути жодної торгівлі біля ринку. Непродовольчим ринкам працювати заборонено.

ТРЦ

У торгових центрах працюють продуктові магазини, аптеки та зоомагазини. Господарські магазини працюють на видачу за попереднім замовленням.

Епіцентр

«Епіцентру» під час локдауну дозволять працювати лише окремими групами товарів. Йдеться про продовольчу групу, зоотовари, побутову хімію та квіти. Загалом же діяльність торгових центрів під час жорсткого карантину у місті заборонена.

Салони і перукарні

Салони краси та спортивні зали можуть працювати лише за індивідуальним попереднім записом.

Музеї і кінотеатри

На час жорсткого карантину заклади культури, театри, кінотеатри, музеї та концертні майданчики не працюватимуть. Будуть доступні лише паркові зони. Дозволені лише автоконцерти, автокінотеатри, можуть працювати історико-культурні заповідники.

Кафе і ресторани

Заклади громадського харчування під час локдауну працюватимуть лише на виніс та доставку. Дозволена лише діяльність закладів громадського харчування в аеропорті. У готелях послуги з харчування можна надавати лише в готельному номері за замовленням клієнтів.

Поїзди

Поїзди продовжать курсувати через Львів попри запроваджений локдаун. Обмеження залізничного руху далекого сполучення через ці міста відсутні, оскільки Львівська область залишається у «помаранчевій» зоні.

Громадський транспорт

Трамваї, тролейбуси і атвобуси курсуватимуть у звичному режимі, однак пасажирів просять дотримуватися карантинних правил проїзду, та заохочують купувати квитки через електронні сервіси. У транспорті досі діє вимога перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. Утім у мерії закликають мешканців за можливості обмежити поїздки у транспорті і без нагальної потреби ним не користуватися.

Пошта, банки і заправки

Установам, які надають фінансові послуги, операторам поштового зв’язку, АЗС (без зон харчування) дозволено працювати під час додаткових обмежень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!