На Сихові покажуть архівні фільми про Львів. Деталі

2298 0
4 травня о 19:00 до Дня міста на Сихові відбудуться покази двох архівних фільмів про Львів.
Фото: www.radiosvoboda.org

Фото: www.radiosvoboda.org

У п’ятницю, 4 травня в культурно-освітньому центрі ім. Олександра Довженка, що на просп. Червоної Калини 81, відбудеться показ двох оцифрованих з архівів фільмів про Львів. Про це йдеться у прес-релізі організаторів.

«Передісторія того Сихова, яким ми його знаємо сьогодні, криється у процесах, що тривали у Львові впродовж другої половини ХХ століття. Перегляд та обговорення фільмів про Львів кінця 60-х - початку 70-х років допоможе поглянути на Сихів з тогочасної перспективи та зрозуміти витоки його сучасного образу», – сказано там.

Читайте також: Куди піти з дитиною на День міста. Перелік заходів

Перший фільм має назву «Добрий день Львова». Він був відзнятий Володимиром Шевченком та київською кіностудією Укркінохроніка у 1969-му році. Згідно із задумом режисера, фільм показує місто через образи праці і відпочинку львів’ян. Важливим елементом стрічки є музика, що супроводжує візуальний ряд – це джазова експериментальна імпровізація, запропонована молодим музикантом і композитором Михайлом Мануляком.

Читайте також: Ковзанка та амфітеатр. Як виглядатиме громадський простір на Сихові. Візуалізація

На противагу кольоровому погляду зі столиці, другий фільм знятий на Львівській студії телебачення. Чорно-біла стрічка «Пісні над Львовом» є останньою музичною кінороботою режисера Олександра Гериновича. Музика, що характерно для того часу, є також невід’ємним елементом у фільмі. Попри оспівування досягнень Львова через соціалістичну поезію, романтичний образ міста стає домінантним акцентом у сюжеті.

Читайте також: Цього тижня Львів святкує День міста. Програма

Окрім того, показ фільмів є частиною ширшої події «Близьке-далеке місто: недавні історії Львова». В її рамках о 17:00 відбудеться розмова з активістами та активістками про досвіди розвитку району із включенням мешканців. О 18:00 відбудеться презентація ігрового набору про наймолодший район Львова «Сихів: вподобай та поділись». Вхід на на подію вільний.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!