У Львові помер відомий поет Микола Петренко

3893 0
Микола Євгенович хворів. 6 листопада йому б мало виповнитися 95 років.

У Львові у вічність відійшов відомий поет і письменник Микола Петренко. Про це Тvoemisto.tv повідомили рідні поета.

Нещодавно у світ вийшла його нова книга, офіційна автограф-сесія була запланована після курсу лікування. Також планувався ювілейний концерт на твори Миколи Петренка і літературний вечір, присвячений його 95-річчю. Збірка віршів «Адамові Брати» стала своєрідним підсумком чергового творчого етапу автора.

Читайте також: Люди Твого міста. Микола Петренко про концтабір, ЛТБ та черги за книжками

Зазначимо, що Микола Петренко народився 6 листопада 1925 року у містечку Лохвиця на Полтавщині. Під час Другої світової війни його вивезли на примусові роботи в німецький концтабір, після її закінчення кілька років ще відпрацював у трудовій армії. Закінчив ЛНУ імені Франка, працював на Львівському телебаченні, власним кореспондентом «Літературної України», десятки років на творчій роботі. Він був автором понад 100 книг у різних жанрах – від дитячої поезії до п’єс, віршів для пісень та лібретто музичних вистав. 

Детальніше про шлях автора читайте в інтерв'ю Люди Твого міста. Микола Петренко про концтабір, ЛТБ та черги за книжками.

Тvoemisto.tv висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям Миколи Петренка. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!