У Львові помер відомий письменник-прозаїк Левко Різник

4002 0
Левко Різник помер на 84-му році життя.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На 84-му році життя відійшов у вічність Левко Різник – багатолітній голова Львівської організації Національної спілки письменників України (1993-2005), письменник-прозаїк, автор романів та повістей, лауреат літературних премій імені Андрія Головка та Олеся Гончара, повідомляє Львівська організація Національної Спілки письменників.

Левко Різник був членом Національної спілки письменників України з 1978 року. Працював ґрунтознавцем, керівником сектору кадастру у Львівській філії інституту «Укрземпроект». З 1981 р. був літературним консультантом, відповідальним секретарем у Львівській організації Спілки письменників України, а з 1993 до 2005 р. головою обласної письменницької організації.

Є автором великої кількості оповідань, повістей, романів.

Серед відзнак: Літературна премія імені Андрія Головка за найкращий роман року «Маргінал» (1997): Державна літературна премія імені Олеся Гончара – за книгу «Усусуси на Лисоні» (2002); Всеукраїнська літературно-мистецька премія імені Братів Богдана та Левка Лепких – за публікацію творів у журналах «Тернопіль» і «Літературний Тернопіль» (2011); премія Президента «Українська книжка року» – за книгу-трилогію «Самотність пророка», «Поет і Владика», «Доктор і Професор» (2015).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!