У Львові помер засновник кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович

1754 0
1 травня цього року йому б виповнилося 79 років.
фото василя босовича на фейсбуку

фото василя босовича на фейсбуку

Сьогодні, 27 квітня, помер письменник, драматург та засновник першої в Україні незалежної кіностудії «Галичина – фільм» Василь Босович. 1 травня цього року йому б виповнилося 79 років. Він є автором п'єс «Олекса Довбуш», «Опір», «Князь Данило Галицький», «Наодинці з долею», «Залізні солдати» тощо та сценаріїв художніх і документальних фільмів («Для домашнього вогнища» (1993), «Дорогою ціною» (1996), «Золотий пил»).

«Від нас пішла видатна особистість - письменник та драматург, мрійник, великий патріот України, засновник першої в Україні незалежної кіностудії «Галичина – фільм», повідомляють його родичі у Фейсбуку.

Для довідки

Василь Босович народився 1 травня 1942 року, закінчив Львівське вище військово-політичне училище, факультет журналістики та Львівський поліграфічний інститут ім. Івана Федорова (нині Українська академія друкарства).

Працював старшим редактором, завідувачем редакції науково-технічної літератури, видавництва «Вища школа» у Львові, а з 1990 року – художнім керівником, директором кіностудії «Галичина-фільм».

Він також є лауреатом Державної премії в галузі драматургії і театрального мистецтва ім. Івана Котляревського (1995) та І премії за сценарій до фільму «Ангел з патефоном» на Коронації слова 2008.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!