У Львові померла членкиня ОУН Ярослава Мельничук

2793 0
О 19:00 у храмі Святої трійці УКГКЦ на Тершаківців відбудеться парастас за померлою.
Скріншот з відео від Локальної історії

Скріншот з відео від Локальної історії

Сьогодні, 4 лютого, на 90-му році життя відійшла у вічність членкиня ОУН Ярослава Мельничук (Полюга). Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Парастас за померлою відбудеться сьогодні о 19:00 у храмі Святої трійці УГКЦ, що на вул. Тершаківців, 11а. Завтра, 5 лютого, тут же о 13:00 відбудеться чин похорону Ярослави Мельничук. А о 13:40 год процесія вирушить на Личаківський цвинтар.

Ярослава Мельничук (Полюга) народилась 17 липня 1929 року у Львові. Співпрацювати з ОУН почала під час навчання у Львівському медінституті у 1945-1949 рр. Вперше була заарештована в 1948 році. Проте її швидко звільнили через брак доказів. Удруге жінку заарештували у 1949 році і протягом 6 місяців вона перебувала під слідством у тюрмі на Лонцького. Без суду її етапували на спецпоселення в тайгу Якутської АРСР, де Ярослава Мельничук працювала на каторжних роботах. Згодом їй вдалося влаштуватись на роботу лаборанткою в районну лікарню й отримати дозвіл на продовження навчання. 1956 року отримала диплом і повернулася до Львова. Того ж року вийшла заміж за Володимира Мельничука. Після повернення й до виходу на пенсію працювала лікаркою.

Нагадаємо, у 2016 році помер брат Ярослави Мельничук Любомир Полюга, який був членом ОУН та УПА, особистим охоронцем Романа Шухевича. А за рік потому померла його дружина Дарія Полюга, також лікарка та членкиня ОУН.

ТЕГИ: ОУН, смерть

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!