У Львові попрощаються з двома загиблими на війні захисниками. Ким вони були

2419 0
Андрій Симко та Сергій Шевчук загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У вівторок, 2 травня, Львів попрощається ще з двома Героями. Андрій Симко та Сергій Шевчук загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. 

Джерело: Львівська міська рада

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Що відомо про Героїв?

Андрій Симко (11.12.1991-29.12.2022). Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №72. Закінчив Відокремлений структурний підрозділ «Технічний фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка», надалі вступив до самого університету. У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нова Пошта». Захоплювався технікою.

Із 2020 року виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Початок повномасштабного вторгнення зустрів на передовій, боровся із російськими окупантами на східному напрямку. У Андрія Симка залишилися мама, дружина, син, брат, бабуся з дідусем та хрещені батьки. 

Сергій Шевчук (23.10.1965-26.04.2023). Народився та проживав у Львові. Здобував професійно-технічну освіту у Львівському кінотехнікумі. Після завершення навчання проходив військову службу у Вінницькій області. У мирний час обіймав посаду головного інженера у колишньому Управлінні кінофікації у місті Львові, згодом працював інженером у місцевому кінотеатрі. Був вправним майстром, обожнював техніку.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до територіальної оборони. Боровся із російськими загарбниками на території Харківської області та на Бахмутському напрямку у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання. У Сергія Шевчука залишилися батьки, дружина, син, донька та троє онуків.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!