У Львові попрощаються з народним артистом Євгеном Федорченком

1365 0
Поховання відбудеться на Личаківському цвинтарі.
Фото: zankovetska.com.ua

Фото: zankovetska.com.ua

Сьогодні, 14 січня, у Львові прощатимуться з народним артистом України Євгеном Федорченком. Прощання пройде у фойє театру о 12.05. Про це повідомили Tvoemisto.tv у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

Поховання відбудеться о 14.00 на Личаківському цвинтарі.

Помер артист учора, 13 січня, 75-річний Євген Федорченко довгий час хворів. У львівському театрі імені Марії Заньковецької він працював понад 40 років. Спогади про нього від колег та рідних Tvoemisto.tv зібрало у матеріалі за посиланням.

Для довідки

Євген Федорченко народився в смт Нижанковичах на Старосамбірщині. 1963 року закінчив Нижанковицьку середню школу. Одразу після школи вступив до Самбірського культурно-освітнього училища на диригентський факультет і закінчив його 1967 року. Того ж року вступив до Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, який закінчив 1971 року.

Актор Львівського національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької. Зіграв понад 100 ролей у театрі й кіно. Перебував на гастролях у Великій Британії, Австралії, Польщі, Німеччині, Бельгії, Франції, Канаді, США, Італії, Росії, Казахстані, Вірменії, Грузії, об’їздив усю Україну.

10 вересня 1992 року отримав почесне звання Заслужений артист України (за значний особистий внесок у розвиток українського мистецтва, високу професійну майстерність). 20 січня 2006 року отримав почесне звання Народний артист України, а 2007 – звання «Майстер сцени». Був нагодожений багатьма пам’ятними медалями, дипломами, грамотами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!