У Львові презентували 3D-мапу, де можна оглянути знахідки археологів в історичному центрі міста

1891 0
У Львові немає музею археології, але кожні дослідження збирають скільки експонатів, що можна щоразу проводити виставки.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Львові презентували онлайн-проєкт «Археологічні знахідки Львова». Це – інтерактивна 3D-мапа, з допомогою якої можна мандрувати історичним центром Львова, відвідувати місця, де відбувалися археологічні розкопки, і побачити, які саме знахідки там виявили науковці.

Як розповідає під час презентації керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, зараз нанесено 17 об’єктів, де проводили археологічні дослідження. За допомогою мапи можна дізнатися, що саме знайшли на тих чи інших ділянках.

Читайте також: Глуха провінція або Які проблеми Львова викриває фонтан «Кульбаба»

«У Львові немає музею археології, але кожні дослідження збирають скільки експонатів, що можна щоразу проводити виставки. Нині популярними стають інтернет-ресурси, саме на одному з таких можна оглядати експонати досліджень, не виходячи дому. Це, звісно, не замінить огляд наживо, але принаймні дасть можливість ознайомитись і мати уяву про те, яким Львів був дотепер», – каже вона.

За словами керівника ЛКП «Бюро спадщини» Павла Богайчика, це – нова платформа, що складається з чотирьох розділів. На основі знахідок кожен із них розповідатиме про те, як виглядало житло львів'ян у різні епохи, якою була інфраструктура міста, зокрема, водогін чи каналізація, а також історію оборонних та сакральних споруд.

Додамо, минулого року розробили ще проєкт «Відновлена спадщина Львова», де презентували об'єкти до реставрації та після. Там показали громадські простори, фасади, відновлені балкони, брами тощо та планують надалі доповнювати.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Нагадаємо, що це спільний проєкт Науково-дослідний центр «Рятівна археологічна служба», Бюро спадщини у Львові управління охорони історичного середовища та компанії Skeiron.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!