У Львові презентували проєкт центру для переселенців, що облаштують на ЛОРТА. Візуалізація

1484 0
Усього в кемпі одночасно зможуть проживати до 100 осіб.
фото: Urban Camp Lviv

фото: Urban Camp Lviv

У Львові презентували концепцію культурно-соціального центру для переселенців, що буде у приміщенні колишнього будинку культури заводу ЛОРТА. Йдеться про житло Urban Camp Lviv в форматі комʼюніті-центру для внутрішньо переміщених сімей з дітьми. Акцент тут роблять на соціалізації та швидкїй адаптації переселенців до нового життя.

Як повідомили у ГО Street Culture, що реалізує ініціативу, у кемпі планують облаштувати двір, публічний простір та івент-спейс. У внутрішньому дворі розмістять: простір для вуличного відпочинку, зону для вуличних ігор, місце для зустрічі та роботи на вулиці, місце для городу. Перший поверх займатиме так званий комʼюніті-простір. Тут облаштують інфо-поінт, коворкінг, дитячу кімнату та обідню зону кемпу, розмістять кухню та офіси.

Читайте також: Де і коли у Львові відкриють Музей науки. Фото

На другому поверсі розміститься житлова зона з чотирма типами кімнат: на дві, три або чотири особи. Усього в кемпі одночасно зможуть проживати до 100 осіб. При облаштуванні центру команда обіцяє зберегти модерністську архітектуру будівлі, декоративні елементи та унікальне мозаїчне панно, що прикрашає перший поверх. Окремо розмістять великий івент-спот для проведення фестивалів та заходів. На мінус першому поверсі обладнають сучасне укриття, розраховане на всіх мешканців кемпу.  

Додамо, що ініціативу у Львові реалізують команди ГО Street Culture, Urban reforms у партнерстві з мережею молодіжних просторів ТВОРИ! Проєкт запустили за підтримки Данської громадської вуличних культур GAME. Після перемоги Urban Camp Lviv планують розвивати, як новітній спортивно-молодіжний культурний центр.

Читайте також: Юрій Гусєв: «Ми виробляємо оборонну продукцію для ОАЕ, Азії та Латинської Америки»

Нагадаємо, що минулого року Львів прийняв у власність палац культури ЛОРТА. Відповідно до рішення виконавчого комітету від листопада 2021 року, там планували облаштувати науковий центр для дітей. Так, будинок передали мережі молодіжних центрів «Твори», яка мала зайнятися організацією його функціонування.  

Приміщення будинку не використовують із 2008 року. Багато років Палац культури був громадським центром, однак його давно не реконструювали, тому зараз він напівзруйнований. Минулого року у березні для палацу культури «ЛОРТА» планували розробити проєкт реконструкції і виділити на нього до пів мільйона гривень. Як він виглядає, дивіться в репортажі >Tvoemisto.tv.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!