У Львові презентують першу в Україні книжку про біг для дітей

2096 0
Герой книжки так любить рухатися, що зовсім не розуміє, як можна бодай на мить всидіти на місці. Понад усе хлопчик любить бігати.

«Непосидючка, який любив бігати» – так назвала мотиваційну книжку для дітей авторка Олеся Кешеля-Ісак. Яскраве ілюстроване видання з історією про хлопчика Теодора, який понад усе на світі любив рухатися вперед, авторка особисто презентує 19 вересня о 16.00 у Львівській обласній бібліотеці для дітей.

Любителька бігу, письменниця сама подолала не один марафон. «Це найдоступніший вид спорту, – вважає Олеся.Щоб бігти, потрібен лише ти і дорога.»

А ще авторка переконана, що біг – це активність, яка властива людині від природи. «Саме завдяки бігу людство вижило і почалося розвиватися. Біжучи, люди рятували собі життя, добували їжу, пересувалися, коли не було транспорту. Якби наші пращури погано бігали, не було б і нас зараз», – сміється Олеся.

Про користь бігу та загалом активного способу життя, а також про те, як власним прикладом батьки можуть розвивати в дітях любов до спорту йдеться у книжці про непосидючого школяра Теодора.

Герой книжки так любить рухатися, що зовсім не розуміє, як можна бодай на мить всидіти на місці. Понад усе хлопчик любить бігати. Чому? Це таємниця, яку Теодор може довірити тільки найріднішій людині…

Щоб підтримати природню активність сина, мама реєструє Теодора на дитячий забіг. Разом з ним на змагання погоджується вийти і найкращий друг, любитель гри на барабанах Дмитрик. Разом вони команда – «Раннер енд Драммер». Теодор мріє розірвати фінішну стрічку і встати на п’єдестал переможця. Він має всі шанси, та чи вдасться йому стати першим?

Це історія не лише про спорт, а й про справжню дружбу, почуття відповідальності, сміливість самостійно прийняти рішення, вміння перемагати та програвати.

Цінність книжки ще й тому, що вона може по праву вважатися справжньою енциклопедією бігу для початківців – як для дітей, так і для батьків. Історію про Теодора доповнюють інформаційні вставки про основні забіги світу, про те, як підготуватися до пробіжки, обрати екіпірування та кросівки, як зареєструватися на дитячий забіг та що потрібно їсти і пити, щоб стати чемпіоном.

Авторка також пропонує дітям пройти, а точніше пробігти лабіринтом і виконати завдання. А на фініші, тобто на останній обкладинці на читачів чекає справжня золота медаль, яку можна видавити та одягти, як на змаганнях.

Ілюстраторка книжки – знана в Україні художниця Ольга Дегтярьова, яка свого часу закінчила Українську академію друкарства у Львові.

Видало книжку видавництво Yakaboo publishing.

«Непосидючка, який любив бігати» – це перша і єдина в Україні книжка про біг для дітей. Видання потрапило у короткий список ВВС як «Дитяча книга року» та визнана кращим дебютом року за версією культурного порталу «Барабука».

«Непосидючки рухають світ вперед. Адже завдяки тим, кому не сидиться на місці, людство полетіло у космос та зробило тисячі наукових відкриттів, – вважає авторка. – Саме тому дитячу непосидючість потрібно підтримувати та розвивати. В тому числі і за допомогою бігу. Поспостерігайте за дітьми, коли вони бігають, вони радіють. І це найголовніший результат.»

Олеся планує продовжити історію про Теодора. Але тему наступної книжки поки що тримає в секреті. Можливо, його вона відкриє на презентації у Львові?

Партнерська публікація

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!