У Львові прооперували хлопця з деформацією грудної клітки, застосувавши сучасну анестезію

1749 0
Медики застосували новітню методику анестезії, щоб зменшити дискомфорт пацієнта.
Фото: Західноукраїнський медичний центр

Фото: Західноукраїнський медичний центр

У Західноукраїнському медичному центрі прооперували 17-річного хлопця з лійкоподібною деформацією грудної клітки. Операцію провели за допомогою нового методу для контролю болю в післяопераційному періоді. Про це повідомили у Центрі.

Читайте також: 7-місячній дитині у Львові вперше забрали пухлину унікальним способом

Йдеться про новітню методику ESP-блоку (erector spinae plane block – блок м’яза-випрямляча хребта), яка мінімізує дискомфорт та біль під час операції та у післяопераційному періоді.

Зазначимо, що після втручання хлопець швидко відновлюється: почувається добре і вже може самостійно рухатись.

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй препарат за 3 млн грн

Нагадаємо, що хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вперше провели резекцію легень торакоскопічним способом. Пухлину у 17-річного пацієнта видалили без відкриття грудної клітки.

Оперативне втручання тривало понад 4 години. Як додають у лікарні, виконали його за допомогою надсучасного ультразвукового скальпеля.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!