У Львові успішно прооперували 6-місячного Юліана, що мав вроджену ваду

2033 0
Йдеться про звуження між правим шлуночком і легеневою артерією, яка несе кров у легені.
Юліан із батьками та дитячим кардіохірургом Віталієм Петровим, який зберіг йому життя

Юліан із батьками та дитячим кардіохірургом Віталієм Петровим, який зберіг йому життя

Шестимісячний Юліан – найменший пацієнт Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, якому провели операцію на серці. Обстеження показало вроджену ваду – клапанний стеноз легеневої артерії важкого ступеня. Йдеться про звуження між правим шлуночком і легеневою артерією, яка несе кров у легені.

«Шуми в серці, а ще швидка втома, поганий апетит і, як наслідок, маленька вага. З такими симптомами до наших спеціалістів Центру серця і судин звернулися батьки Юліана», – йдеться в повідомленні директора медзакладу Олега Самчука.

Читайте також: Львівські медики вперше на заході Україні ендоскопічно видалили доброякісну пухлину

За такого діагнозу, щоб протиснути кров у легені через звуження, правий шлуночок змушений працювати у режимі надзусиль. Якщо це не виправити, з часом він «втомиться» і виникне серцева недостатність та порушиться ритм. Лікарі прийняли рішення оперувати хлопчика ендоваскулярно. Спеціальний балон, який усуває звуження, у артерію дитині втановлюють без жодного розрізу. Його доправляють до серця через прокол у стегні.

Уже завтра Юліана виписують додому.

Нагадаємо, що напередодні вперше на заході Україні за допомогою робота Da Vinci лікарі провели гінекологічну операцію з видалення кісти 19-річній дівчині, яка страждала від болей в тазі протягом двох років. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!