У Львові просять відновити продаж алкогольних напоїв міцністю до 20%

6897 0
Львів у час війни – тилове місто, від якого значною мірою залежить економіка України.
Фото: cvd.vn.ua

Фото: cvd.vn.ua

У Львові зареєстрували петицію із проханням дозволити продаж алкогольних напоїв міцністю до 20% для підтримки економіки країни у воєнний час. Відповідне звернення з’явилося на сайті місцевих петицій сьогодні, 31 березня, і вже має понад 300 підписів.

За словами авторки петиції Ніни Ковалевської, Львів у час війни – тилове місто, від якого значною мірою залежить економіка України, а виробництво та реалізація алкогольних напоїв міцністю до 20% (пива, сидрів та пері, вин) – це сектор, обкладений ледь не найвищими податковими ставками.

Читайте також: У Львові заблокували магазин, який продавав алкоголь

«Продаж алкоголю здатний підтримати багато сфер: сільгоспвиробника (солод/хміль, яблука та виноград), виробника пляшки та упаковки загалом, безпосередньо виробництва напою (пиво, сидри та пері, вина), дистрибуції, а також ресторанну галузь, яка у Львові забезпечує десятки тисяч робочих місць, сплачує податки, оренду, наповнює бюджет міста. А головне, продаж алкоголю у Львові здатний підтримувати сотні виробництв країни, які через воєнні дії опинились на межі закриття», – каже вона.

На думку авторки, заборона продажу – це завжди зростання тіньового ринку алкоголю, що є небезпечним для здоров‘я через відсутність контролю виробництва та якості. Його реалізація відбувається повз каси, тобто без сплати податків та зборів, що лиш погіршує стан економіки.

«У багатьох містах країни вже дозволили продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв для підтримки економіки, включно з Миколаєвом та областю, де відбуваються воєнні дії, бо економіка і рух коштів не менш важливий для перемоги або й більше», – додає Ніна Ковалевська.

Читайте також: Київрада ухвалила пільги для працюючого в місті бізнесу

Аби петицію розглянули на сесії Львівської міськради, вона має зібрати щонайменше 500 голосів мешканців.

Нагадаємо, 28 лютого у Львові також спершу часткового обмежили продаж алкогольних напоїв з 18:00 по 12:00, а наступного дня, 1 березня, ввели повну заборону на його продаж. Це стосується, як мереж магазинів, так і закладів громадського харчування.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!