У Львові проведуть конкурси про дослідження постаті Євгена Коновальця. Переможцям обіцяють премії

1056 0
За перше місце вручать винагороду 40 тисяч гривень, за друге – 25 тисяч, а за третє – 20.
Фото: Історична правда

Фото: Історична правда

Львівська міська рада проведе конкурс досліджень та проєктів, пов’язаних з діяльністю Євгена Коновальця. Порядок його проведення затвердили сьогодні, 22 жовтня, на засіданні виконавчого комітету. Як зазначила директорка департаменту розвитку Наталія Бунда, конкурс відбуватиметься у всеукраїнському масштабі, аби максимально популяризувати постать полковника Армії УНР.

Претендувати на премію зможуть науковці, історики та митці, які досліджують постать Євгена Коновальця. За перше місце вручать винагороду 40 тисяч гривень, за друге – 25 тисяч, а за третє – 20. Кандидати можуть податись на конкурс самостійно або ж за поданням науково-дослідної чи освітньої установи.

Читайте також: На Львівщині 2021 рік проголосили роком Євгена Коновальця

Заявку на участь у конкурсі можна подати через Центр надання адміністративних послуг або на офіційній веб-сторінці ЛМР. Претендент має також додати опис проекту, електронну презентацію, у якій викладено мету, завдання дослідження чи проекту, хід реалізації дослідження та отримані результати та рецензію на проект та рекомендаційні листи, надані авторитетними науковцями із обраної галузі проекту. Заявка має також містити завірену копію паспорта громадянина України та про присвоєння індивідуального податкового номера.

Також члени виконкому підтримали проведення конкурсу з надання премій імені полковника Армії УНР Євгена Коновальця талановитим і перспективним курсантам та ліцеїстам Львова у розмірі 10 тисяч гривень.  Серед важливих завдань проекту є заохочення до навчання та вправляння у військових спеціальностях – здібних і перспективних курсантів та ліцеїстів, що вступили на військовий фах.

Читайте також: Від Франка до Ступки. Хто з відомих львів’ян цього року відзначає ювілей

Як йдеться у затвердженому положенні конкурсу, для того, щоб взяти участь в конкурсі на здобуття премій, учасникам потрібно подати заяву до ЛМР. Конкурсна комісія розглядатиме цьогорічні досягнення учасників у навчанні, наявність дипломів, грамот та інших відзнак, а також досліджень та реалізованих учасником проєктів щодо військових досягнень із життєвого шляху Євгена Коновальця.

Нагадаємо, цьогоріч Україна вшановує 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця – українського діяча, командира Січових Стрільців, полководця Армії УНР та першого голови ОУН, що народився на Львівщині, у селі Зашків. У Львові оголосять всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну композицію для вшанування пам'яті першого голови ОУН, полковника армії УНР Євгена Коновальця.

Марія Оринчак, Меланія Волощак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!