У Львові пройшов вечірній марш проти насильства

1146 0
Сьогодні – Міжнародний день боротьби проти насильства над жінками.
Фото: 032

Фото: 032

Сьогодні, 25 листопада, у Львові відбувся вечірній марш під гаслом «В добі немає часу для насильства», який звертає увагу на проблему гендерно зумовленого насильства. 

Марш відбувся в Міжнародний день боротьби проти насильства над жінками і відкрив щорічну всесвітню кампанію «16 днів активізму проти гендернозумовленого насильства».

«Якщо на нас нападають — це не наша провина, а відповідальність тих, хто обирає чинити насильство та інфраструктури міста, яка не сприяє безпеці. Неосвітлені вулиці, сповільнене реагування на дзвінки в поліцію, незручність міського транспорту — це все проблеми, які, за наявності політичної волі, можна вирішити доволі швидко»,  – кажуть організатори маршу.

Додамо, що за 2020 рік в Україні було зафіксовано понад 200 тис звернень щодо домашнього насильства. Це сумне нагадування про те, що не всі жінки почуваються в безпеці вдома.

Організатори стверджують, що публічний простір не є місцем, де жінки і дівчата можуть почуватися безпечно. Особливо в темний час доби. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!