У Львові проводять службове розслідування щодо водія маршруту № 18, який їздив без прав

7715 0
Водія від роботи відсторонили.
Фото: Святослав Товстига

Фото: Святослав Товстига

У Львові комунальне підприємство АТП №1 проводить службове розслідування щодо ситуації із водієм маршруту №18, якого учора, 29 липня, працівники патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху та оштрафували за керування транспортним засобом нібито без водійського посвідчення, повідомляє ЛМР.

Читайте також: У Львові 43-річний водій маршрутки, якого позбавили прав за нетверезу їзду, продовжував возити людей

Як пояснив директор АТП №1 Орест Хамула, наприкінці зими водія маршруту №18, який керував власним транспортним засобом, затримала поліція і у нього вилучили права, бо на думку правоохоронців, він керував авто у нетверезому стані. Тоді ж водію надали тимчасовий талон. Його дію, у зв’язку з воєнним станом, продовжили, а остаточного рішення суду ще досі немає. Відтак, водій керував автобусом на підставі тимчасового талону, що дозволено законом.

Учора, коли водій керував автобусом №18, його повторно зупинила поліція за порушення правил дорожнього руху. І зі слів водія, поліція вилучила тимчасовий талон, що давав йому право на керування авто.

Читайте також: Суд виніс вирок водію, який збив двох монахинь у центрі Львова

«Ми підготували наказ і проводимо службове розслідування. Водій від роботи відсторонений. Він написав пояснення. Зараз ми контактуємо з поліцією, щоб вилучити цей тимчасовий талон і подивитися, чи він був продовжений. За результатом службового розслідування будемо вчиняти відповідні дії», – каже Орест Хамула.

За словами керівника АТП №1, якщо під час службового розслідування виявиться, що було недопрацювання з боку працівників АТП, в чиї обов'язки входить контроль за штатом водіїв, вони також будуть покарані.

Додамо, що як стало відомо із рішення опублікованого у судовому реєстрі, у березні суд визнав водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1ст.130 КУпАП. Йому призначили штраф – 17000  гривень. А також суд постановив позбавити водія права керування всіма видами транспортних засобів строком на рік.

«Вважати обвинувачуваного позбавленим права керування транспортними засобами строком на один рік з дня набрання чинності постанови суду», – йдеться у рішенні.

Нагадаємо, що 29 липня, близько 10.30 год., львівські патрульні виявили ще одного водія маршрутки, якого суд позбавив права кермування. На водія патрульні винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортним засобом) КУпАП. Щодо відповідальності за правопорушення, передбачений штраф – 20 400 гривень. Напередодні, на вулиці Городоцькій у Львові, патрульні затримали водія маршрутки, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. До того ж з'ясувалось, що керманич вже позбавлений посвідчення водія за нетверезу їзду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!