У Львові призупинили проведення архітектурних конкурсів на нові будівництва. Коли їх відновлять

2364 0
Торік місто оголосило, а також повідомляло про намір оголосити з десяток архітектурних конкурсів. Зокрема, вперше у Львові оголосили архітектурний конкурс на реконструкцію вулиці, йдеться про вулицю І. Миколайчука.
Photo by Artur Voznenko on Unsplash

Photo by Artur Voznenko on Unsplash

Місто призупинило проведення запланованих архітектурних конкурсів, утім планує незабаром їх відновити. Учасникам, а серед них є архітектори з міст, де йдуть активні бойові дії, продовжать термін для подання їхніх пропозицій. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Будемо дивитися по обставинах. Архітектурні конкурси в нас були всеукраїнські і багато учасників, які зареєструвалися, не мали можливості закінчити свої пропозиції. Були представники із Харкова, була велика участь фахівців з південних міст, з Маріуполя. Зараз з ними контактуємо, багато хто переїхав, хтось облаштовується у Львові. Коли буде можливість далі продовжити, то ми продовжимо час, але зараз приватні конкурси готові до відновлення, так само і міські», – зазначив він.

Читайте також: У Львові почали монтувати перше контейнерне містечко для переселенців. Фото, відео

Додамо, що торік місто оголосило, а також повідомляло про намір оголосити з десяток архітектурних конкурсів. Зокрема, уперше у Львові оголосили архітектурний конкурс на реконструкцію вулиці, йдеться про вулицю Івана Миколайчука. У грудні львівська міська рада повідомляла про те, що Львів проведе архітектурний конкурс на кращий проєкт комунальної школи у районі вулиць Щурата – вул. Івана Миколайчука.

Також місто оголошувало про архітектурний конкурс на облаштування квазікільця на перетині вулиць Личаківської, Пасічної і Тракту Глинянського. Весною торік виконком Львівської міської ради прийняв рішення про оголошення і проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вул. Золотій.

Також у Львові планують збудувати ще декілька корпусів на території Лікарні швидкої допомоги, що на Миколайчука, 9. Торік у вересня на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення оголосити Всеукраїнський закритий архітектурний конкурсу на кращу проектну пропозицію високоспеціалізованих багатопрофільних лікарняних корпусів на території цього медзакладу.

Раніше виконком погоджував проведення архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію облаштування території, обмеженої вулицями Стрийської, Героїв Майдану, Вітовського та Франка, де був монумент слави.

Ще у Львові планують забудувати територію колишнього військового містечка, що поблизу церкви Анни. Там планують звести конгрес-хол, приміщення для музеїв, адмінбудівлю мерії і облаштувати один з найбільших паркінгів у місті. Торік у квітні, на засіданні виконавчого комітету ЛМР вирішили, що місто оголосить архітектурний конкурс на розробку проєкту розвитку території.

Вікторія Савіцька

Дар'я Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!