У Львові психологів закликають допомагати переселенцям на вокзалі

1006 0
Зараз на вокзалі щодня працюють 140 психотерапевтів. Зі вчорашнього дня їх підсилила мережа психіатрів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На головному залізничному вокзалі діє пункт медико-психологічної допомоги. Усі психотерапевти на зміні задіяні з тими, хто прибуває до Львова. Вони волонтерять позмінно. Зокрема, зараз на вокзалі щодня працюють 140 психотерапевтів. Зі вчорашнього дня їх підсилила мережа психіатрів. Про це під час брифінгу сьогодні, 11 березня, повідомила радниця начальника Львівської обласної військової адміністрації Галини Бордун.

Усіх психологів, які хочуть долучитися до допомоги, закликають заповнити анкету на сайті. Тут очікують на зрілих фахових людей, які готові волонтерити по 24 години. За словами Галини Бордун, найбільш затребуваними є дитячі психологи. 

Читайте також: Дихати, тренуватися, гуляти і спати. Як переживати стресові ситуації 

Зараз штат психологів на вокзалі складається зі стаціонарних позмінних працівників. Вони координуються з клінічною службою, яка є у Львові, з психіатричною лікарнею та іншими групами фахівців. Головне завдання – допомагати жінкам із дітьми, підтримувати спокій у залі та стабілізувати психоемоційний стан людей, які прибувають. 

«Ці люди пережили певний шок. Якщо зараз ми з цим не впораємось, вони навіть не дадуть собі ради на під’їзді до кордону. Тому дуже важливо сьогодні тут, на вокзалі, мати можливість отримати цю базову допомогу, щоби можна було переміщатися, рухатися далі та розвивати своє майбутнє і завтра», – каже вона.

Нагадаємо, що психологи міського Центру соціальних служб, релігійних спільнот, громадських організацій та платформ, практикуючі психологи безкоштовно надають психологічну допомогу усім, хто її потребує.

Надія Жила



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!